Budi dio naše mreže

/ vbb

„S Isusom u patnji“ naziv je samostalne izložbe umjetnice Eve Vukine koja je otvorena u Pastoralnom centru Župe blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici, na adresi Selingerova 16.

Iz Župe poručuju da je to duhovno – kulturna priprava pred Veliki tjedan dok autorica izložbe kaže kako ju veseli što će prvi put izložiti svoje radove posvećene Domovini, slike koje su nastale kroz tri godine i koje je objavljivala na društvenim mrežama. Neke od njih su: Vukovar na Golgoti, slika posvećena Zagrebu i Petrinji u vrijeme potresa, Djevojčica u plavom kaputiću. Uz te slike, izložene su i neke slike hrvatskih svetaca i blaženika.

„To će biti kao Križni put koji su Hrvati prolazili, odnosno još uvijek prolaze“, poručila je Vukina.

“Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju. Isusa koji je trpio odbačenost, nepravdu i patnju u krvi i suzama, s teškim križem na leđima, na kojem raspet umire. Ponovno isto proživljava gledajući Vukovar, kojeg razaraju neprijatelji zbog kojih slane suze teku po Njegovim otvorenim, krvavim ranama. O kako to boli! Bože oprosti im jer ne znaju što čine! On je tu, suosjeća. Raspet je s njim. Gleda u nebo i vapi Bogu. Ispod križa evo Majke tješiteljice s glavom polegnutom na zemlju natopljenu suzama i rukama sklopljenim u molitvu. Opet osjeća onu istu bol u srcu.
Svršeno je!

Vukovar na Golgoti, Eva Vukina /Foto: Facebook

Došao je kraj patnjama, početak novog života. Grad mrtvih postaje gradom živih s novim domom na nebu.

“O sveti Vukovaru, hvala ti što si dao svoj život za mene i ostatak Hrvatske. Neka ova ilustracija bude moj mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u ratu i njihovim obiteljima.
Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke.

Djevojčica u plavom kaputiću, Eva Vukina / Foto: Facebook

Osim na otvorenju, izložbu će biti moguće razgledati u Koprivnici kroz idućih mjesec dana.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja