Budi dio naše mreže

Novi glazbeni projekt i festival „orgOS“ u gradu Osijeku održava se od 12. rujna do 18. listopada, a sastoji se od četiri koncerta na orguljama te edukacijskih prezentacija i predavanja.

/ mp

Program započinje u subotu, 12. rujna kada će doc. dr. sc. Margareta Turkalj Podmanicki održati stručno vodstvo kroz crkve u Tvrđi, s početkom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela.

Sljedećega dana, u nedjelju 13. rujna u 19 sati akademska glazbenica Zrinka Posavec održat će koncert u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi. Koncert Osječkog puhačkog orkestra održat će se također u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi, u nedjelju 20. rujna s početkom u 19:30, kao i koncert Urse Ljuban, profesorice orgulja – u nedjelju 27. rujna u 19:30. Koncertni dio festivala bit će zaključen u nedjelju, 18. listopada koncertom studenata Akademije za umjetnost i kulturu također u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi.

Od 28. rujna do 17. listopada bit će u tijeku „orgOS edu“ edukacijske prezentacije i predavanja o kojima se možete informirati na www.orgos.info.

Ulaz na sva događanja je besplatan, ali za neke je potrebno preuzeti online ulaznice.

Za više informacija o orguljama u Osijeku i okolici, za preuzimanje online ulaznica i ostale informacije o projektu, posjetite navedenu stranicu projekta kao i Facebook stranicu te Instagram stranicu projekta, koji je ostvaren u suradnji s Franjevačkim samostanom svetog Križa u Osijeku i s Festivalom Ars Sacra u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku te uz potporu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ogranka Matice Hrvatske u Osijeku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja