Budi dio naše mreže

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 23. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Navike za sretan brak.

/ im

Na konferenciji je sudjelovao Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila djelo Navike za sretan brak, utjecajnog i iskusnog američkog psihijatra dr. Richarda P. Fitzgibbonsa. Riječ je o korisnoj knjizi punoj primjenjivih savjeta za uspješan i sretan brak.

Vođen četrdesetogodišnjim iskustvom kao bračni i obiteljski terapeut, psihijatar dr. Richard Fitzgibbons u knjizi Navike za sretan brak predstavlja strategije i navike koje mogu pomoći osnaživanju braka, boljemu razumijevanju supružnika kao i izlječenju brakova u poteškoćama. Ova knjiga pomoći će parovima da uvide i razriješe glavne emocionalne probleme i sukobe koji oslabljuju njihov odnos i štete njihovu braku.

Navike za sretan brak polaze od jedinstvenoga pristupa koji se temelji na pozitivnoj psihologiji, usredotočenoj na rast supružnika u vrlini.

Svako poglavlje posvećeno je jednomu od uobičajenih bračnih problema i određenoj vrlini koja može pomoći paru da prevlada taj konkretan problem, bilo da se radi o ljutnji, sebičnosti, porivu za kontroliranjem, emocionalnoj udaljenosti, anksioznosti, tuzi i usamljenosti, nepovjerenju, raznim ovisnostima ili nevjeri u braku i sl. Dr. Fitzgibbons ističe da je put do zdravoga braka popločen oprostom te detaljno upućuje u proces i korake terapije opraštanja.

Uz primjenjivost koja je čini vrlo korisnom, knjiga Navike za sretan brak dragocjena je i zato što sadrži mnoštvo nadahnjujućih pouka i citata svetoga Ivana Pavla II. o braku kao i bezvremensku mudrost nauka Katoličke Crkve.

Navike za sretan brak bit će od velike pomoći i zaručnicima, nedavno vjenčanim parovima kao i onima koji su u braku dugi niz godina, budući da strategije za rješavanje muško-ženskih sukoba koje donosi ova knjiga svima mogu pomoći da zaštitite odnos od emocionalnih oluja koje često dovode do svađe i nepovjerenja, a ponekad i do rastave i razvoda. Navike za sretan brak pomoći će im i da pobijede bračne probleme te usvoje vrline koje održavaju brakove čvrstima i sretnima.

Hrvatsko izdanje knjige Navike za sretan brak u prijevodu Anđelka Bošnjaka, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja