Budi dio naše mreže

Nakladna kuća Verbum u četvrtak 30. lipnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kuharica svete Hildegarde na suvremen način. Na konferenciji je sudjelovao mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

/ im

Sv. Hildegarda iz Bingena, redovnica iz 12. stoljeća, jedna je od najfascinantnijih žena svih vremena. Čuvena je po svojoj širokoj izobrazbi i znanju te je razvila doista izvanredno poznavanje hrane u službi ravnoteže i zdravlja. Stoga njezine upute i savjeti o namirnicama i prehrani, kao i recepti za pripravljanje različitih jela već stoljećima ne gube na važnosti.

Crpeći iz toga drevnog znanja i unoseći u njega dašak vrhunske francuske kuhinje, poznati francuski chef i autorica više knjiga o kulinarstvu Marion Flipo priredila je jedinstvenu kuharicu pod naslovom Kuharica svete Hildegarde na suvremen način, čije je hrvatsko izdanje upravo objavila nakladna kuća Verbum.

Flipo ima višegodišnje kulinarsko iskustvo u najuglednijim francuskim restoranima, a  pokrenula je i vlastitu “agenciju za okus” te djeluje kao chef savjetnik u kulinarstvu, promičući diljem svijeta zdravo gurmanstvo. Otkrivši kako se na Hildegardinim drevnim receptima može temeljiti zdrava i ukusna suvremena prehrana, ova mlada francuska kulinarska zvijezda kreirala je ovu posebnu kuharicu koja, polazeći od originalnih recepata sv. Hildegarde, nudi dorađene zdrave suvremene recepte prepune energije i jednostavne za izradu. Knjiga je opremljena dojmljivim fotografijama uglednoga kulinarskog fotografa Patricka Satera (The Travelbuds) i izvornim citatima sv. Hildegarde, a nastala je u suradnji s Društvom svete Hildegarde koje se brine o vjernome i cjelovitome prenošenju Hildegardinih znanja.

Vodeći čitatelja tako na bajkovito putovanje kulinarskim svijetom svete Hildegarde,  Kuharica svete Hildegarde na suvremen način nudi zdrave, ukusne i raznolike recepte za jutarnju okrepu, recepte za ručak u tren oka, potom one za popodnevne slastice uz kavu, ukusne zalogaje uz aperitive, kao i recepte za gostinski stol i za užitak uz nedjeljni brunch. Svi recepti sadrže detaljne upute i fotografiju jela, a uza svaki je naznačeno i vrijeme potrebno za pripremu.

Kuharica svete Hildegarde na suvremen način u prijevodu Lidije Paris, dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja