Budi dio naše mreže

Nakladnička kuća Verbum u petak 14. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Ispovijesti vatikanskoga egzorcista. Na konferenciji je sudjelovao Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

/ mp

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila djelo Ispovijesti vatikanskoga egzorcista najpoznatijeg i najvažnijeg egzorcista našeg vremena, oca Gabrielea Amortha.

Legendarni svećenik i egzorcist o. Gabriele Amorth kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po knjigama Egzorcist govori i Novi izvještaji jednoga egzorcista, u kojima je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskoga djelovanja. Dvije godine prije smrti dopunio je i probrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi koju Verbum prvi put objavljuje na hrvatskom jeziku pod naslovom Ispovijesti vatikanskoga egzorcista.

U ovim ispovijestima otac Amorth vodi nas u tajnoviti svijet dajući potresnu viziju svojih svakodnevnih borba s đavlom, ali i mnogobrojne savjete za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovor na pitanja: ako je netko opsjednut, je li to njegova krivnja te kako se osloboditi opsjednutosti. Objašnjava kako se zaštititi protiv čaranja i uroka i znači li da, ako nam mnogo toga pođe po zlu, imamo neko prokletstvo. Savjetuje i kako se obraniti od Zloga, koje su molitve zaštite i oslobođenja najuspješnije i koja su to oružja koja svatko od nas treba upotrijebiti u borbi protiv sila tame.

U ovim iskrenim ispovijestima upoznat ćete čuvenoga vatikanskog egzorcista ne kao fanatična čudaka ili moćna vjerskoga čarobnjaka, nego kao ponizna svećenika koji vjeruje u Božju moć i koji upravo tom Božjom snagom oslobađa ljude. Otkrit ćete izvor njegove duboke vjere, pouzdanja i iznimne hrabrosti i saznat ćete kako i sami pristupiti tom izvoru.

Ovo autentično svjedočanstvo katoličkog nauka i duboke vjere, ali i upozorenje svima na zamke Zloga, knjigu Ispovijesti vatikanskoga egzorcista u prijevodu Branka Jozića dostupno je u Verbumovoj web knjižari na linku ovdje, u Verbumovim zagrebačkim knjižarama, a od idućeg tjedna i u svim drugim knjižarama diljem Hrvatske.

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja