Budi dio naše mreže

Hrvatski školski muzej akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u muzeju, a dio će biti izložen na izložbi „Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću“ koju pripremaju u studenom ove godine.

/ vbb

Zaboravljena igračka u kutiji u podrumu pored prvih rola, spomenar u prašinom pokrivenoj ladici, stara školska torba i pernica na tavanu uz sestrin Pony bicikl, najdraža slikovnica i mnoge druge uspomene iz djetinjstva čekaju da ih se ponovo prisjetimo.

Te lijepe uspomene možda zaboravljene čekaju da ih pronađete i prisjetite se svojeg djetinjstva. Hrvatski školski muzej na kraju još jedne školske godine nastavlja s akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ i poziva vas da se prisjetite veselih završetaka škole s mirisom ljeta. Pozivaju vas da školske fotografije, školske dokumente, školski pribor i školsku opremu darujete Školskom muzeju, a oni će ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago. Akcija prikupljanja traje tijekom lipnja i srpnja, a prvih 50 darovatelja očekuje slatko iznenađenje.

U veljači i ožujku su prikupljali spomenare i leksikone, u travnju i svibnju igračke iz djetinjstva; dok će u rujnu i listopadu čekati na vaše slikovnice i dječje knjige.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja