Budi dio naše mreže

Ključna riječ: akcija

Pobožnost prema svetoj Marti ublažava tjeskobu

Uvijek sam dijelila posebnu povezanost sa svetom Martom iz Betanije. Moje osobno putovanje da prevladam tjeskobu, zabrinutost, opsesivno-kompulzivni poremećaj i stalno kretanje u svakodnevnom i duhovnom životu odražava njezino putovanje u Evanđelju. Providnosno mi je Bog dao čast da se rodim na njezin blagdan. Evo nekoliko načina na koje ova nevjerojatna svetica pomaže u ublažavanju tjeskobe.

Veliki božićni popust u Kršćanskoj sadašnjosti!

Božić je navještaj i briga oko uzajamne ljubavi. Darovi koje izmjenjujemo samo su simboli najdragocjenijih i najpoželjnijih darova: počevši od naših najbližih, učinimo da se kao božićni dar pronađe naš oprost, ako je potreban, i naša iskrena ljubav, trajna i konkretna.

Pet teoloških djela za sve znatiželjne vjernike

Što znači vjera u kršćanskome smislu? Što kažu druge religije? Kako treba izgledati praktično ostvarenje vjere? Jesu li anđeli i demoni mit ili stvarnost? Što je obilježilo kršćansku teologiju od njezinih početaka do danas? To su tek neka pitanja na koja dobre polazišne odgovore može dati dobra teološka literatura. Kršćanska sadašnjost u tom je kontekstu izdvojila pet teoloških knjiga iz svojih biblioteka Volumina theologica i Teološki radovi koje današnjem čitatelju – vjerniku, ali ne nužno i teologu, pomažu shvatiti vjeru.

Podijelite svoja slatka sjećanja na djetinjstvo

Hrvatski školski muzej akcijom „Slatko sjećanje na djetinjstvo“ potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u muzeju, a dio će biti izložen na izložbi „Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću“ koju pripremaju u studenom ove godine.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja