Budi dio naše mreže

"Samo pjevanjem brusim glas. Unazad godinu i pol dana sam se ostavio duhana i alkohola pa mi je glas došao u svoje visine. Dobio sam 'dva tona gore' i svima se hvalim time. Radostan sam što mogu otpjevati ono što mi je na srcu i što osjećam", rekao je u emisiji Glazbomat Hrvatskoga katoličkog radija splitski pjevač Marko Pecotić u povodu spomendana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika.

/ hk

Pjevač Marko Pecotić, poznat kao vokal klape Iskon i jedan od Četiri tenora, za slušatelje Hrvatskoga katoličkog radija prisjetio se svoga glazbenog puta. U srednjoškolskim danima, na nagovor sestre, cijela se obitelj priključila zboru Gospe od zdravlja kod fra Stipice Grgata.

“Svaku subotu u 14 sati išao sam na probe zbora dok su drugi igrali nogomet i išli na izlete. To su bili moji počeci pjevanja, a tu sam upoznao i svoju suprugu”, prisjetio se.

“Na splitski Kman odlazio sam kod salezijanaca i slušao o don Boscu. Bio sam usko vezan uz Crkvu i druženja. To je pravi put koji mi je poslije u žustrijem dijelu životu dao tu potrebnu dimenziju”, istaknuo je Pecotić.

Kao mladić je postao prvi vokal klape Iskon i to je uvelike obilježilo njegov glazbeni put, a u njegovo su vrijeme imali i veliki hit “Još ne mogu pristat volit”.

“Nakon što sam izašao iz klape Iskon, pet sam godina bio bez klape i u to se vrijeme dogodila pjesma Larinog izbora. Tada sam dobio sve ono što sam tražio i očekivao od života. Osvojio sam Splitski festival i imao sam svoj hit”, rekao je Pecotić.

Marko Pecotić / Foto: HKM

“Pjesma serije Larin izbor spontano je ušla u moj život, no ja vjerujem u Božju providnost i sve se poklopilo baš onako kako se trebalo poklopiti. Primio sam poziv mog prijatelja da dođem snimiti demo snimku za pjesmu o kojoj ništa nisam znao, a sve ostalo je povijest. Kada sam zapjevao ‘Vrata raja ti otvori za me’ nebo se spojilo sa zemljom”, istaknuo je Pecotić.

Radostan sam što mogu otpjevati ono što mi je na srcu i što osjećam.

Nakon toga dogodilo se zasićenje, a to se pokazalo kao pravo vrijeme da se vrati u klapu i pronađe neke nove izazove. Paralelno s time dogodio se i projekt “Četiri tenora”.

“Ponosan sam na taj projekt. Taj je projekt odmor za dušu i tijelo, a ljudi to prepoznaju i u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Mi se ipak više volimo zadržati u Hrvatskoj jer kada nešto vrijedi kod kuće, onda je to znak da vrijedi duplo”, istaknuo je Pecotić.

“Moj glas nije školovan, on je dar od Boga koji sam polako brusio. Samo pjevanjem brusim glas. Unazad godinu i pol dana sam se ostavio duhana i alkohola pa mi je glas došao u svoje visine. Dobio sam ‘dva tona gore’ i svima se hvalim time. Radostan sam što mogu otpjevati ono što mi je na srcu i što osjećam”, rekao je Marko Pecotić.

Preslušajte cijelu emisiju!

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja