Budi dio naše mreže

Preobrazba svećeništva u promjeni epohe tema je 62. teološko-pastoralnog tjedna koji će se od 25. do 27. siječnja 2022. održati u dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29, Zagreb), u nešto drukčijem ruhu nego prijašnjih godina, s ograničenim brojem posjetitelja i kraćim programom predavanja.

/ im

Kršćanska sadašnjost i ove će godine popratiti Teološko-pastoralni tjedan, ali zbog promijenjenih uvjeta održavanja u kontekstu pandemije koronavirusa, prodajna akcija po jedinstvenim cijenama kakva se i dosad organizirala u povodu TPT-a odvijat će se u KS-ovim knjižarama i web knjižari (www.ks.hr/akcije). U knjižarama Kršćanske sadašnjosti u Zagrebu, Zadru, Splitu, Osijeku, Karlovcu i Mariji Bistrici od 24. siječnja do 30. siječnja 2022. sva liturgijska izdanja bit će snižena 10 %, dok će sva ostala izdanja (osim novih naslova) biti snižena 20 %. Uz to, dvadesetak naslova bit će sniženo čak 50 %, a dio naslova 30 %.

Usporedno s akcijom u knjižarama odvijat će se i akcija u web knjižari Kršćanske sadašnjosti, u kojoj će liturgijska izdanja također biti snižena 10 %, dvadesetak naslova bit će sniženo 50 % te također 30 %, a sva biblijska izdanja moći će se kupiti po 20 % povoljnijoj cijeni.

U skladu s temom ovogodišnjeg TPT-a, Preobrazba svećeništva u promjeni epohe, brojni predavači ovogodišnjeg simpozija govorit će, među ostalim, o važnosti formacije svećeničkoga poziva, svećeništvu u izazovima postmoderne, ulozi svećenika u životu i poslanju Crkve te o ženama u dušobrižništvu. Kršćanska sadašnjost širinu navedenih tema obuhvaća u nizu svojih izdanja pa se tako prigodnima mogu izdvojiti: Pozvani na radost. Ohrabrenje za svećeništvo, Misli o svećeništvu, Biti svećenik u ovome vremenu, Svećenik – kome da služi, Katoličko svećeništvo i žene, Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju i mnoge druge.

Raspored predavanja i teme na 62. teološko-pastoralnom tjednu potražite na mrežnim stranicama KBF-a, a svi posjetitelji TPT-a u blizini će pronaći i knjižare Kršćanske sadašnjosti na zagrebačkom Kaptolu (Kaptol 1 i Kaptol 29) s prigodnom ponudom naslova.

Svi oni koji se pak odluče Teološko-pastoralni tjedan pratiti putem virtualnih kanala, odnosno YouTubea, mogu i u virtualnu šetnju web knjižarom Kršćanske sadašnjosti pute ove poveznice.

TPT / Kršćanska sadašnjost

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja