Budi dio naše mreže

My propovijedi, godina C naziv je nove knjige poznatog salezijanca don Damira Stojića. Knjiga je predstavljena u dvorani don Petra Šimića na Jarunu. Na događaju su sudjelovali: vlč. Tomislav Šagud, fra Ivica Janjić, teologinja Anja Mihanović i autor don Damir Stojić.

/ im

Vlč. Tomislav Šagud izjavio je kako postoji mnogo raznih knjiga u kojima su svećenici izdali svoje propovijedi, i da svatko od njih ima neki svoj osobni stil. Ali da je don Damirov način prenošenja radosne vijesti onaj koji privlači mase. Jednostavno plijeni pažnju svake nedjelje.

Teologinja Anja Mihanović kazala je kako knjiga odiše gorljivošću, autentičnošću i Damirovom iskrenošću. I to je ono što ljude privlači – taj duh je zarazan! Ali najbitnije je što se u knjizi nalaze praktične smjernice za život. A fra Ivica Janjić se doslovce obratio slušajući don Damirove propovijedi i odlučio postati svećenik franjevac. Ta činjenica sama po sebi govori o tome koliki su utjecaj ove propovijedi imale na fra Ivicu.

Ali najbitnije je što se u knjizi nalaze praktične smjernice za život.

A sam autor knjige u svojim je izjavama bio skroman. Evo što je rekao: „Knjiga je moja, ali ju nisam napisao nego izgovorio. Jedna (m)učenica, Sanja Bučan, ju je
pretipkavala i uljepšala prema pravilima hrvatskoga jezika. Tu ima mnogo mojih primjera, a ja se samo pokušavam uvijek držati Svetog pisma i nauka katoličke crkve.“

Humor, životnost, evanđeoska radikalnost, dubina, ali s druge strane jednostavnost i jasnoća, odlike su propovijedanja don Damira.

Humor, životnost, evanđeoska radikalnost, dubina, ali s druge strane jednostavnost i jasnoća, odlike su propovijedanja don Damira. U ovoj će knjizi zaista moći svatko pronaći nešto za sebe. Pomaže i samim svećenicima u njihovim pripremama za Svetu misu. Uronite u pisani navještaj Božje riječi i dopustite da ona ispuni vaša srca.

Više detalja o samoj knjizi možete pronaći ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja