Budi dio naše mreže

Predstavu "Niti čujem, niti vidim" temeljenu na životu i djelu gluhoslijepe američke književnice Helen Keller koju organizira Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i Zajednica mladih župe sv. Mihaela arkanđela iz Sračinca održat će se u "Katoličkom domu" u Čakovcu u subotu, 12. listopada s početkom u 19:30 sati.

/ Marija Pandžić

Prema riječima vlč. Leonarda Šardija, povjerenika Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, predstava “Niti čujem, niti vidim” nastala je prije nekoliko godina kako bi se promovirao znakovni jezik.

Vlč. Leonardo Šardi

“Naša želja je približiti javnosti život gluhih, slijepih i gluhoslijepih osoba. Tu predstavu su prvi put izveli mladi iz župe sv. Mihaela, arkanđela u Sračincu gdje sam bio kapelan. Nakon predstave publici će se obratiti jedna gluha, jedna slijepa i jedna gluhoslijepa osoba koji će progovoriti o svom životu te svakodnevnim izazovima. Nadam se da ćemo potaknuti širu zajednicu da krenu učiti znankovni jezik kako bi bili na pomoći onima kojima je to potrebno”, istaknuo je naš sugovornik.

Vlč. Leonardo Šardi već godinu dana vodi Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije te provodi razne akcije, ali službeno je Povjerenstvo oformljeno prije tjedan dana.

“Naše Povjerenstvo uključuje osobe s raznim vrstama invaliditeta i njihove obitelji. U sklopu Povjerenstva organiziraju se razne aktivnosti, prigodna okupljanja, bdjenja i hodočašća prilagođena i osobama koje se ondje okupljaju pa tako primjerice naše susrete prati znakovni jezik”, naglasio je vlč. Šardi.

Mene osobno je izgradio rad s osobama s invaliditetom, ali često na njihovim licima vidim radost i utjehu jer mogu slaviti Krista za njih prilagođen načinom

Kako je rekao, prema radu s osobama s invaliditetom vodila ga je Božja providnost još od dana iz zagrebačke bogoslovije kad je počeo učiti znakovni jezik.

“Kada sam se vratio u svoju biskupiju, upoznao zajednice osoba s invaliditetom i primijetio sam da u župnim zajednicama nedostaju aktivnosti koje bi im bile prilagođene i razumljive. Tako je došlo do ideje osnivanja Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji kako bi im osigurali dostupnost Božje riječi. Mene osobno je izgradio rad s osobama s invaliditetom, ali često na njihovim licima vidim radost i utjehu jer mogu slaviti Krista za njih prilagođen načinom”, naglasio je povjerenik Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije vlč. Leonardo Šardi.

Ulaz za predstavu “Niti vidim, niti čujem” koji će se održati u “Katoličkom domu” u Čakovcu je besplatan. Nakon predstave predstavit će se slijepe, gluhe i gluhoslijepe osobe te ponuditi svoje proizvode.

Dođite i upoznajte svijet slijepih, gluhih i gluhoslijepih osoba!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja