Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gluhoslijepe-osobe

SVJEDOČANSTVO Premda slijepa i gluha, raduje se životu: Boga nosim u srcu, On je moj najbolji prijatelj!

Unatoč tome što je zbog bolesti potpuno oslijepila i oglušila, Karolina Perec raduje se svakom novom danu i traži Božju prisutnost kroz susrete s prijateljima, pisanje pjesama i izradu rukotvorina. "Vjerujem da mi je Bog dao snagu da se nosim sa svim poteškoćama i bolestima koje su me snašle. On me hrabri da ne bih klonula do kraja. Vjerujem da me samo Isus može spasiti i ozdraviti. Ako ništa drugo, On mi daje snagu da se nosim sa svim poteškoćama", posvjedočila je za Hrvatsku katoličku mrežu ova hrabra žena.

S novim udžbenikom, diplome za sve škole i tečajeve hrvatskog znakovnog jezika bit će usklađene

Hrvatski znakovni jezik – bila je tema HKR-ove emisije 'Novi valovi dobrote' u utorak, 14. travnja, urednice Sonje Kuzmić. Naša sugovornica bila je Tajana Uzun, prevoditeljica, intervenorica, a inače i autorica novog udžbenika koji je u pripremi za hrvatski znakovni jezik. Saznali smo, između ostalog: Koliko dugo je naša zemlja trebala čekati na novi udžbenik? Što će zajednica gluhoslijepih osoba dobiti s time i što podrazumijeva njezina služba 'intervenorice'?

Dođite na predstavu "Niti čujem, niti vidim" i upoznajte svijet slijepih, gluhih i gluhoslijepih osoba!

Predstavu "Niti čujem, niti vidim" temeljenu na životu i djelu gluhoslijepe američke književnice Helen Keller koju organizira Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i Zajednica mladih župe sv. Mihaela arkanđela iz Sračinca održat će se u "Katoličkom domu" u Čakovcu u subotu, 12. listopada s početkom u 19:30 sati.

Vlč. Leonardo Šardi: Bog me šalje gluhim i gluhoslijepim osobama

Vlč. Leonardo Šardi od jeseni ove godine vodi pastoral za slijepe, za osobe s intelektualnim teškoćama i osobe s tjelesnim invaliditetom. Podršku ima i od svoga biskupa. Naime, povjerena mu je briga za gluhe i gluhoslijepe osobe na području biskupije. "Ovo imenovanje da budem povjerenik jedne nove službe naše biskupije, pokazatelj je da i naš biskup ima osjećaj prema onima koji su na marginama društvene i crkvene zajednice", ističe vlč. Leonardo.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja