Budi dio naše mreže

O knjigama će govoriti: Ivica Mršo, Stjepan Milan Simić, Anto Gavrić, voditelj Dominikanske naklade Istina te autori Vjekoslav Lasić i Stipe Jurič.

/ dp

Dominikaska naklada Istina zainteresirane poziva na predstavljanje dviju knjiga dvojice dominikanaca u petak, 2. lipnja 2023. u 19.30 u samostanskoj dvorani “Fr. Dominik Barač, OP” dominikanskog samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici, Ivanićgradska 71. Riječ je o knjigama autora Stipe Juriča, Od žene-majke do zemlje-majke. Između ništavosti i božanstvenosti te autora Vjekoslava Lasića, “Navijesti Riječ… bilo da je zgodno, bilo nezgodno.” O knjigama će govoriti: Ivica Mršo, Stjepan Milan Simić, Anto Gavrić, voditelj Dominikanske naklade Istina te autori Vjekoslav Lasić i Stipe Jurič.

Dominikanac, bibličar Stipe Jurič u knjizi “Od žene-majke do zemlje-majke. Između ništavosti i božanstvenosti” pristupa stvorenome svijetu i čovjeku na zemlji koji gleda tu divnu Božju umjetnost. Usredotočuje se na pitanje: Što je čovjek i njegov život u beskonačnosti svijeta? Čitajući starozavjetne biblijske tekstove, autor daje neki prvi odgovor: čovjek je Božje remek-djelo koje ima povlašteno mjesto u Božjem srcu. Središte je stvorenoga svijeta, čuvar Božje umjetnosti i obrađivač Božjeg vrta. No postoji i čovjekova negativna strana. On je grešan i smrtan stvor, u njemu postoji neka obijest da zabacuje svaku ovisnost o Stvoritelju i čudna sklonost da oskvrnjuje i uništava stvoreni svijet – Božju umjetnost, i da pogrđuje i unakazuje čovjeka – Božje remek-djelo.

Knjiga “Navijesti Riječ” Vjekoslava Lasića jest antologija propovijedi, plod dominikančeva dugogodišnjeg djelovanja. U pet tematskih jedinica autor obrađuje ciklus liturgijske godine A. Kroz svoje kratke, koncizne i dobro isplanirane propovijedi pater Vjekoslav nadahnuto tumači Božju riječ ne izbjegavajući i ne uljepšavajući istinu – istinu o nama i našim slabostima te istinu o hrvatskom društvu i svim aktualnim problemima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja