Budi dio naše mreže

Oprosti, Isuse, što smo kukavice u odnosu na ovaj svijet u kojem živimo

Učitelju dobri, živimo u svijetu koji te ne poznaje. To je tako bilo već u vrijeme dok si oko sebe okupljao svoje apostole. A ipak si ih slao među ljude da hrabro pronose radosnu vijest. Nije ni onda bilo lako, a nije ni danas.

/ dt

Oprosti, Isuse, što smo kukavice u odnosu na ovaj svijet u kojem živimo. Oprosti, Isuse, što strepimo kako ćemo nekako sačuvati ovo malo vjere u sebi u odnosu na svijet koji nas odvlači i ugrožava našu vjernost tebi i tvomu zakonu. Oprosti što smo u tom obrambenom stavu zaboravili da bismo mi trebali ovome svijetu donositi radost i mir. Daj da budemo aktivniji, Isuse, i da se trudimo ovomu svijetu donositi radost.

Čuvaj nas, ipak, Isuse, dok smo na ovome svijetu. Čuvaj nas od negativnog utjecaja što ga on ima na nas.

Daj nam hrabrosti da pazimo na svoje oči kako nas ne bi zarobilo sve ono što u ovom svijetu moramo gledati. Neka nam oko, neka nam duša ostane čista.

Daj nam hrabrosti da pazimo na svoje uši kako bismo mogli s puno razboritosti i mudrosti primati sve ono što moramo slušati i da ostanemo u duši slobodni za donošenje pravih odluka i ispravnih životnih stajališta.

Čuvaj nas, Gospodine, da ne postanemo slabići koji će polako prihvaćati kao životno pravilo ono što svi drugi rade, i daj da nam kao jedino pravilo života bude tvoja Riječ. Nebo će i zemlja proći, rekao si, ali moje riječi neće proći. Daj nam snage da se možemo oduprijeti toj agresiji ovog svijeta na ljudsku savjest.

Budi blizu djeci i štiti ih, jer im ovaj svijet, posebno po tehničkim mogućnostima, već u najranijoj dobi nudi svakojake sadržaje koji ne mogu oplemeniti njihova srca.

Čuvaj mlade, dobri Isuse, posebno ih čuvaj na planu čistoće tijela, jer svijet želi svim silama ugađati njihovim tjelesnim porivima i nudi im zabave i sadržaje u kojima je nemoguće sačuvati mir i krepost.

Čuvaj bračne parove, jer u svijetu se sve više promiče avanturizam, ljudi dopuštaju da na njih djeluje bludna maštovitost svijeta koja vodi u promiskuitetno ponašanje. Oduševljavaj bračne parove za plemenitu ljubav u vjernosti i darivanju.

Čuvaj nas ti, Isuse, jer sami ne možemo. I daj nam svoju pomoć.

Gornji tekst je izvadak iz knjige fra Zvjezdana Linića Isus oslobađa i iscjeljuje. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige vrijedi isključivo za portal hkm.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Ključne riječi:
Fra Zvjezdan Linić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja