Budi dio naše mreže

Uz 17. obljetnicu smrti sv. pape Ivana Pavla II. prisjetimo se nekih poruka koje je Papa uputio mladima.

/ vbb

Draga mladeži!

Pozvani ste u prve redove u izgradnji mira.  Da se postigne mir, postoji samo jedan put: slušati Isusa Krista, dopustiti da vas prožme njegova milost. ….

Predragi, Isus Krist je istina koja može dati smisao vašem životu i nadu vašoj budućnosti.

Mir je veliki Gospodnji dar. Da bismo ga primili, potrebno je promijeniti srca, dopustiti da Bog u našem životu bude uvijek na prvom mjestu.

Krist danas kuca na vrata vaših srdaca: znajte ih otvoriti i primite Ga. On ima pravi odgovor na vaša očekivanja. S Njim ćete, praćeni pogledom punim ljubavi Djevice Marije, moći na stvarateljski način izgrađivati naum vaše budućnosti.

Nadahnjujte se na Evanđelju! U svjetlu ćete njegova nauka moći razvijati zdrav kritički duh za suočavanje s modnim konformizmima, te u svoju sredinu unositi novinu evanđeoskih blaženstava, koja oslobađa.

Naučite razlikovati dobro od zla i ne biti površni u prosuđivanju. To je ona mudrost, koja mora resiti svaku zrelu osobu.

Potičem vas da se odvažno suočavate s protivštinama i da rješenja tražite u svjetlu Evanđelja. Znajte ponovno otkriti bogatstvo vjere te iz njega crpite snagu za odvažno i dosljedno svjedočenje.

Neka nikada ne iščezne vaš mladenački zanos napajan na živoj vjeri u Boga.

Izvor: Gimnazija Ivana Pavla II.

Uz sjećanje na Papu, pogledajte video Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije koji nas vraća u nezaboravne trenutke kad je papa Ivan Pavao II. u Solinu ispred župe Gospa od Otoka pjevao zajedno s mladima ˝Rajska Djevo˝.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja