Budi dio naše mreže

„Ova knjiga je o svemu onome što čovjek jest, ali se ne vidi. Tko od nas može reći: Poznajem svoju dušu? Koliko poznajemo život i ljude oko sebe?”, upitao se na predstavljanju Mario Žuvela.

/ mb

Knjiga „Uspjeh i smisao“ predstavljena je u Kaštel Novom u sklopu trodnevnog seminara duhovne obnove pod nazivom Tabgha. Knjigu su predstavili župnik don Darijo Čorić, Anamarija Botić i sam autor.

Anamarija Botić kazala je da nam knjiga pokušava rasvijetliti i produbiti pojmove uspjeha i smisla budući da danas imamo brojne krive predodžbe o njima. Istaknula je da je u ljudskoj prirodi univerzalno prisutna čežnja za srećom, ali je problem što je nerijetko tražimo tamo gdje je najlakše gubimo ili gdje se ona najmanje nalazi.

Paradoksalno zvuči, ali i uspješni ljudi mogu imati besmislen život.

Živimo u doba globalne diktature relativizma, u kojoj se laž može progurati kao istina i istina kao laž. Iako danas imamo jako puno znanja, malo je mudrosti i upravo je to ono što nam nedostaje.

Najveća mudrost nije neka apstraktna spekulacija već konkretna ljubav u konkretnoj situaciji i to je ono što daje smisao svemu. Najveća ljubav dolazi od Boga i Bog sam jest ta ljubav, što pokazuje da je sav naš uspjeh i smisao u dubokom suodnosu s njime, ali jednako tako i drugim ljudima, kazala je Anamarija Botić.

„Ova knjiga je o svemu onome što čovjek jest, ali se ne vidi. Tko od nas može reći: Poznajem svoju dušu? Koliko poznajemo život i ljude oko sebe? Tek u lijepim trenucima, ali i u trenucima povreda kad osjetimo neku bol otkrivamo to nešto što u nama postoji, ali ne možemo odrediti. A to je naša duša”, kazao je Mario Žuvela.

Postoje dvije želje koje svaki roditelj ima za svoje dijete. Svaki roditelj želi da njegovo dijete uspije i da ima smislen život. Bog to želi i od nas. Neće majka sinu završiti školu, pronaći djevojku za udaju, naći posao i srediti život. To dijete mora samo napraviti. Majka će uvijek biti pomoć i podrška na tom putu. Ova knjiga donosi različita načela koja nam mogu biti putokazi na tom putu. Na različitim područjima, u različitim izazovima i u svjetlu Božje riječi, kazao je Žuvela kojem je ovo deveta knjiga.

Don Darijo Čorić je kazao da je današnji svijet izokrenuo one prave i univerzalne vrijednosti i umjesto da na prvo mjesto stavlja čovjeka, on stavlja profit. Čovjek današnjice sve više živi život drugoga, a to je samoubojstvo čovjeka jer tada više ne živi život koji mu je Bog dao, a Bog je svakoga od nas učinio originalima, zaključio je don Čorić.

Ova knjiga će vratiti samopouzdanje, dostojanstvo i uzdignuti čovjeka da vrednuje samoga sebe u pravom smislu te riječi, a više od svega pomoći pojedincu razlikovati ono bitno od nebitnoga koje nam je potrebno da bismo naučili život živjeti punim plućima svjesni tog Božjeg dara.

Svaki čovjek je različit i upravo ta čovjekova različitost svjedoči Božje bogatstvo i put našeg ispunjenja, kazao je don Darijo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja