Budi dio naše mreže

Fra Nikola Pašalić zahvalio je Gospodinu za 25 godina svećeništva slavljem mise u nedjelju, 30. travnja u Župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku.

/ ab

Prije mise nazočne je pozdravio župni vikar fra Lovro Šimić i predstavio u kratkim crtama fra Nikolin život od rođenja u Šuici 1971., svećeničkog ređenja u Zagrebu 27. lipnja 1998. do službe župnika u hrvatskoj Župi u New Yorku.

Fra Nikola je na početku mise rekao kako želi zahvaliti Bogu koji ga je stvorio, pok. roditeljima Marku i Ivi koji su ga rodili i odgajali u vjeri, obitelji, svima koji su ga kroz život pratili, župljanima župa u kojima je djelovao te brojnim prijateljima.

Foto: fra Iko Skoko

U misne nakane uvrstio je svoje pokojnike i pokojnike župa u kojima je djelovao. Posebice je zahvalio župljanima u New Yorku čiji je župnik od 2006. godine. Prigodnu propovijed održao je župnik hrvatske Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u kanadskom Londonu fra Ivica Majstorović.

Fra Nikola je na početku mise rekao kako želi zahvaliti Bogu koji ga je stvorio, pok. roditeljima Marku i Ivi koji su ga rodili i odgajali u vjeri.

S fra Nikolom prijateljuje od sjemenišnih dana u Visokom. Za njega je jedna od konstanti u fra Nikolinom životu odgovornost koju je zamijetio kod njega u sjemeništu, a očituje se u svemu što fra Nikola radi. Pjevane dijelove predvodio je župni zbor. Iako je velika župna crkva u 41. ulici, koja nosi počasno ime Cardinal Stepinac Place, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Konstanta fra Nikolinog života je odgovornost.

Nakon mise slavlje je nastavljeno u velikoj župnoj dvorani koja se nalazi ispod crkve. Program je vodio fra Lovro, a započeo je molitvom te američkom i hrvatskom himnom koju su izveli mladi župljani, članovi Kolo grupe Kardinal Stepinac.

Članovi hrvatske škole, župljani i prijatelji su čestitali fra Nikoli. Lijepim pjesmama druženje u dvorani je uljepšao Viktor Šarić. Fra Nikola je završio program slavlja zahvalivši svima na dolasku i sudjelovanju. Zahvalio je i onima koji su sudjelovali u uređenje crkve, pjevanju, pripremanju banketa te posebno fra Lovri koji je koordinirao organizaciju.

Iako je velika župna crkva u 41. ulici, koja nosi počasno ime Cardinal Stepinac Place, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Životopis

​Fra Nikola je rođen u Šuici 6. studenoga 1971. Školovao se u Šuici, Visokom, Dubrovniku i Zagrebu. Kardinal Josip Bozanić zaredio ga je za đakona 19. listopada 1997., a za svećenika 27. lipnja 1998. u zagrebačkoj katedrali.

Fra Nikola je bio župni vikar u Župi Kraljice Mira u Norvalu (Kanada) od 15. listopada 1998. do 14. listopada 2000. i u Župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu od 14. listopada 2000. do 7. rujna  2001. Župnik je bio i u Župi sv. Lucije u Toyu (Detroit) od 7. rujna 2001. do kolovoza 2006. godine. Službu župnika vrši u Župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku od kolovoza 2006.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja