Budi dio naše mreže

Počela je online prodaja ulaznica za veliki duhovno - glazbeni događaj na Višnjiku u Zadru koji će biti održan u petak, 24. travnja, s početkom u 20 sati.

/ Ines Grbić/hjb

Na koncertu suvremene duhovne glazbe, kojega mnogi iščekuju kao željeni glazbeni spektakl u središtu Dalmacije, u dvorani Krešimira Ćosića u ŠC Višnjik očekuje se između sedam i deset tisuća posjetitelja, što je maksimalni kapacitet te treće po veličini sportske dvorane u Hrvatskoj.

Na Večeri slavljenja pod geslom “Hrvatska u Plavom kaputiću” nastupaju: Alan Hržica, Marija i Ivana Husar, Sestre Palić i Sestre Ramljak.

Na kraju večeri prisutnima će prigodnu riječ uputiti i zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup Puljić osobno je podržao taj događaj i na njegov poticaj, nadbiskupovim Pismom svećenicima, u prodaju karata angažirat će se svi župnici u Zadarskoj nadbiskupiji.

Nadbiskup Želimir Puljić i Alan Hržica / foto: Ines Grbić

Karta za sjedeće mjesto na najvišim tribinama iznosi 60,00 kn. Sjedeće mjesto na teleskopskim tribinama, u sredini gledališta, iznosi 50,00 kn. Cijena ulaznice za parter – stajanje je 40,00 kn. Prodajna mjesta za karte www.ticketshop.hr u Zadru su na adresama: TISAKmedia Zadar Supernova, Ulica akcije Maslenica 1, TISAK Zadar Kalelarga I, Elizabete Kotromanić 2 i COMBO Music shop, ul. Vlatka Mačeka.

Unutrašnjost dvorane / foto: Ines Grbić

Karte će se moći kupiti i na sljedećim lokacijama: Agencija Puntamika line na Autobusnom kolodvoru u Zadru, knjižari Naklada Benedikta u Zadru i trgovini Šik u Zadru kod Četiri kantuna na Poluotoku. A u tjednu od 2. ožujka karte za Večer slavljenja bit će dostupne u prodaji ispred crkava nedjeljom i u župnim uredima u Zadarskoj nadbiskupiji.

Prihod od prodaje karata namijenjen je za pomoć u izgradnji “Kuće sjećanja Plavi kaputić” pokraj Vukovara. To je projekt udruge “Plavi kaputić” čija je predsjednica Željka Jurić Mitrović, djevojčica u plavom kaputiću iz prognaničke vukovarske kolone 1991. g. koja je jedan od simbola stradanja u Domovinskom ratu.

Donosimo i važnu napomenu za sve koji žive izvan Zadarske nadbiskupije, a u Zadar će doći iz udaljenijih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Dobrotom i susretljivošću direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića, posjetitelji koncerta iz udaljenijih krajeva imat će mogućnost prespavati u velikim dvoranama Višnjika u noći s petka na subotu, 24./25. travnja.

Dvorana Višnjik / foto: Ines Grbić

Potrebno je samo ponijeti vreće za spavanje ili osobne podloge i pokrivač. Higijenski uvjeti, sanitarni čvor i tuševi osigurani su uz dvorane za smještaj. Prema mnogim najavama i atmosferi na društvenim mrežama uz taj događaj, u Zadar će u petak 24. travnja doći mnogi iz svih dijelova Hrvatske. Višnjik i Zadrani ih širokog srca čekaju i pozivaju u zajedništvo, u želji da ta Večer slavljenja bude zajednička priča svih nas i milosno iskustvo pomazanja Duha Svetoga, čemu su mnogi već svjedočili na nedavnom koncertu u zadarskim Jazinama.

Vizual koncerta u Višnjiku

Organizator koncerta je Caritas Zadarske nadbiskupije, pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija, a medijski pokrovitelji HKR i Laudato televizija.

Susret nadbiskupa Puljića i Alana Hržice / foto: Ines Grbić

U znak dobrodošlice i podrške velikom događaju na Višnjiku koji će po svojoj molitvi darovati naš narod i biti kao duhovna obnova, u četvrtak, 27. veljače u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru nadbiskup Želimir Puljić primio je Alana Hržicu. Nadbiskup je zahvalio Alanu za sve što čini u svom požrtvovnom i svjedočkom evangelizacijskom poslanju te ga prigodno darovao, među ostalim, i kemijskom iz Rima, u želji da i dalje bude ‘hitra pisaljka’ u rukama našega Gospodina Pisara.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja