Budi dio naše mreže

VIDEO Što stoji iza naslova nove pjesme Duhovnog kutka "Tko je taj što dolazi iz Edoma"?

Katolička evangelizacijska skupina 'Duhovni kutak' objavila je svoju novu pjesmu "Tko je taj što dolazi iz Edoma?" na svom YouTube kanalu.

/ dt

U opisu nove pjesme članovi KES-a Duhovni kutak citirali su sv. Kromacija iz Akvileje: Čak su se i sile nebeske začudile nad Kristovim uzašašćem u Nebo ovim riječima: Tko je taj što dolazi iz Edoma, iz Bosre u haljinama crvenim? Tko je taj što veličanstveno odjenut pun snage korača? Zašto je crvena tvoja haljina … ( Iz 63, 1-2). Sile nebeske doista gledahu nešto novo: Sina Božjega kako uzlazi na Nebo sa svojim Tijelom. I stoga govorahu: Tko je taj što dolazi iz Edoma? Bijaše to iznenađenje za anđele, iznenađenje za višnje sile što to Tijelo, o kojem je bilo rečeno Adamu: Prah si i uprah ćeš se vratiti (Post 3, 19), sad više nije bilo prah nego Tijelo koje uzlazi u Nebo.

Što je đavlu koristila njegova zloća? Naše zemaljsko tijelo, za koje on nije želio da kraljuje u raju, kraljuje u Nebu. Gospodinovo uzašašće na Nebo bijaše zacijelo na divljenje i ushićenje za anđele i na radost za cijeli svijet, dok je, naprotiv, bilo na zbunjenost i pravu osudu za đavla. Čudile se, dakle, višnje sile, divili se anđeli, koji su bili nazočni Gospodinovom uskrsnuću; i stoga dovikivahu jedan drugomu da se otvore vrata Neba Kristu Pobjedniku koji se vraćao u Nebo nakon boja muke. On je doista pobijedio đavla, pobijedio je smrt, razorio je grijeh, porazio je legije zloduha i ustao kao pobjednik od smrti. 

Glazbu pjesme potpisuje Marko Kutlić, tekst Stjepan Arnuš (prema biblijskim motivima), vokali su: M. Kutlić, A. Dujić, M. Majić, B. Bradvica, T. Mraović, gitara: Zdravko Marković, viola: Marko Otmačić, a sve u aranžmanu KES-a Duhovni kutak.

Inače, ovu katoličku evangelizacijsku skupinu vode Stjepan Arnuš i Boris Biško, a duhovnik je vlč. Marinko Miličević.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja