Budi dio naše mreže

Mlada pjevačica duhovne glazbe Vanessa Mioč objavila novu pjesmu pod nazivom “Još” i time najavila svoj album prvijenac.

/ im

Vanessa Mioč je odmalena željela postati pjevačica, a i danas pamti kada je kao djevojčica pjevala u svojoj sobi izvodeći koncerte s četkom u ruci. Od tih dana prošlo je više godina, no ljubav prema glazbi nije se promijenila.

Pjesmu “Još” čula je na putovanju iz Zagreba prema Splitu, a od prvog slušanja duboko proživljava emocije i tekst. Autorica pjesme je Ashley Hess koja oduševljeno čeka hrvatsku verziju pjesme.

“Morala sam se zaustaviti na autoputu koliko su mi suze svakom riječju sve jače tekle. Pjesma me pronašla baš u pravom trenutku, iako su mi je mama i prijateljica mjesecima ranije poslale. Presretna sam bila kada mi ju je draga prijateljica Nera, kako ona kaže ‘s lakoćom‘ prevela i također osjećala kako je to ‘ta‘ pjesma. Tada sam odlučila da ‘Yet‘ postane ‘Još‘”.

Vanessa dodaje kako jedva čeka da slušatelji čuju pjesmu, a osobito mladi. “Idealna je za svakog tko želi raditi na sebi, ali shvaća da ne može sve sam učiniti, nego mu Bog pomaže na cijelom tom putu. Voljela bih kada bi je mladi poslušali i shvatili da možda nismo najbolji, ali mijenjamo se, i na tom putu nas Bog voli uz sve nedostatke i nesigurnosti.”

Voljela bih kada bi je mladi poslušali i shvatili da možda nismo najbolji, ali mijenjamo se, i na tom putu nas Bog voli uz sve nedostatke i nesigurnosti.

Pjesmu prati video spot snimljen upravo u Švicarskoj, u kojoj je Vanessa odrasla. Poruka pjesme je jednostavna, ali itekako duboka kao i prikazi prekrasnog švicarskog krajolika od kojih zastaje dah. Spot je nastao u suradnji s dugogodišnjim prijateljem Ivanom Crnjakom, kojem pjevačica poklanja povjerenje već četiri godine, još od prve pjesme.

“Želim zahvaliti cijelom timu koji je bio uz mene te dane. Počevši od Studija kod Grgura Sesara s kojim već duže surađujem do ekipe koja je bila na snimanju u Švicarskoj. Uživali smo u svakom trenutku, čak i tijekom penjanja na planini Rigi gdje nas je vjetar zamalo otpuhao i nismo mogli gotovo dva sata pronaći lokaciju za snimanje. Na kraju smo završili u snijegu, ali u takvim trenucima se možeš i smijati kada si okružen pravim ljudima. Bilo je tu i suza, ali onih kojih se rado sjetiš jer su iscjeljujuće. To je za mene ključno, zajedništvo i radost u stvaranju su idealna kombinacija, a vjerujem da će to slušatelji moći osjetiti.”

Bilo je tu i suza, ali onih kojih se rado sjetiš jer su iscjeljujuće.

Od Kamenitih vrata do pobjede na Kršćanskoj Euroviziji

Vanessin prvi susret s duhovnom glazbom bio je na Kamenitim vratima gdje ju je oduševio spoj produhovljenog teksta i predivne melodije. Radi se o vrsti glazbe o kojoj se danas sve više govori i koja je odgovor na potrebe ljudi.

Želim pokazati mladima kroz glazbu koju stvaram kako je danas itekako moguće biti moderan, zabavan, mlad te u isto vrijeme biti u vjeri i svjedočiti ju.

“Glazba je ono što pokreće ljude te nas prati u raznim životnim situacijama – bilo da smo sretni ili tužni. To vrijedi pogotovo za mlade. Stoga sam svjesna važnosti onoga što ‘upijamo‘ kroz glazbu, iako to činimo nesvjesno. Želim pokazati mladima kroz glazbu koju stvaram kako je danas itekako moguće biti moderan, zabavan, mlad te u isto vrijeme biti u vjeri i svjedočiti ju. Svatko na svoj način. Moj način je glazba.”

Vanessa vrijedno priprema svoj prvi album na kojem će se nalaziti već dobro poznate pjesme, kao što su “Šutnja”, “Bog si vjeran” i “Imaš Oca”. Jedna od njih je pjesma “Vjerujem” s kojom je prije tri godina pobijedila na “Kršćanskoj Euroviziji” u poljskom marijanskom svetištu Jasna Gora pod nazivom “Luminous side of force”, odnosno “Svijetla strana sile”.  Mlada pjevačica također je nastupala na prestižnom i dobro poznatom kazalištu Ariston u San Remu. Radi se o Jubilmusic-International Music Festivalu na kojem je pjevala duhovnu glazbu s ostalih 7 izvođača iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske i šire.

Pjesmu poslušajte ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja