Budi dio naše mreže

U prepunoj crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u subotu je u Krapini održan 23. festival duhovne glazbe Krapinafest. Svečano misno slavlje uz koncelebraciju više franjevaca predvodio je p. Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je u propovijedi naglasio vrijednost tradicije Krapinafesta, kao i važnost uloge duhovnih glazbenika u životu Crkve.

/ mp

U glazbenom dijelu festivala nastupili su Davor Terzić, fra Miroslav Petrac, Matija Antolić i band, Vlatko Vukina, Sara Majsec, Kirjales, Janja Vukina Fučko, ŽVS Kušlec, Andrija Kos i č.s. Dijana Lončarek.

Cijeli glazbeni susret bio je prepun emocija, a održan je u spomen legendi suvremene duhovne glazbe i prijatelju festivala Krapinafest, nedavno preminulom Čedi Antoliću.

Prigodno umjetničko djelo tijekom nastupa izvođača crtala je akademska slikarica iz Čakovca Eva Vukina, a festival je svoj vrhunac doživio u trenutku otkrivanja slike na kojoj Isus prima k sebi Čedu Antolića.

Organizatori festivala Krapinafest bili su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, a pokrovitelji Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda i Grad Krapina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja