Budi dio naše mreže

TIMBAR VIRE Nova pjesma o sv. Nikoli Taveliću

U povodu jubileja 50. obljetnice kanonizacije prvog hrvatskog sveca, franjevca, mučenika, Šibenčanina, sv. Nikole Tavelića nastala je prigodna pjesma "Timbar vire" koju je u programu Hrvatskoga katoličkog radija, u emisiji Sacro ritam predstavio upravitelj Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić.

/ bg

Pjesmu “Timbar vire” za samostan sv. Frane iz Šibenika i Hrvatsko Nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku pripremio je tim Bilić/Lasan, a izvodi klapa Bunari iz Vodica. Pretpremijerno je izvedena u emisiji HKR-a Sacro ritam u četvrtak 5. lipnja, a u nedjelju 7. lipnja u 20 sati u dvorištu samostana sv. Frane u Šibeniku bit će premijerno predstavljena pjesma te prikazan video spot.

Upravitelj Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić rekao je kako je 2020. godina u znaku sv. Nikole Tavelića, našeg prvog hrvatskog kanoniziranog sveca. “Rođen je u Šibeniku pa zaslužuje da grad Šibenik i njegovo nacionalno svetište budu pokretač i inicijator brojnih događanja kako bi se taj naš svetac približio narodu”, istaknuo je fra Ivan.

“Glavna proslava bit će 21. lipnja u Šibeniku. Nismo se ograničili samo na liturgijsko slavlje koje je najvažnije, imamo i druga popratna događanja”, navodi upravitelj svetišta.

Autor teksta je Frane Bilić, autor glazbe je Ante Toni Lasan, a izvođač je klapa Bunari iz Vodica.

“Naš samostan ima divno prijateljstvo s klapom Bunari. U zadnje vrijeme od Omiša do drugih manjih festivala klapske glazbe pokupili su brojne nagrade. To su divni obiteljski ljudi koji su redovito u Crkvi. Klapa je zapravo i izrasla iz Crkve, crkvenog pjevanja”, svjedoči fra Ivan Bradarić.

Autor video spota je Željko Petreš. Sniman je od ožujka do svibnja ove godine u šibenskoj okolici, na moru u šibenskom kanalu te u gradu Šibeniku: samostanu sv. Frane i šibenskom svetištu sv. Nikole Tavelića.

Tekst pjesme pročitajte na stranicama Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića.

Izraz “timbar vire” podrazumijevamo kao “zvuk vjere”. Kako zvuči ovaj timbar ili zvuk vjere, saznajte u nedjelju na Facebook stranici Sveti Frane Šibenik.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja