Budi dio naše mreže

Pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar objavio je pjesmu "Isuse, uzdam se u Tebe", koja može poslužiti kao glazbena meditacija za razmatranje o Milosrdnom Isusu.

/ ps

Pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar objavio je pjesmu posvećenu Milosrdnom Isusu, pod nazivom “Isuse, uzdam se u Tebe”.

Pjesma je svojevrstan zaziv Božjeg milosrđa na cijeli svijet, napose s molbom za kraj pandemije koronavirusa, a može i poslužiti kao glazbena meditacija za razmatranje o Milosrdnom Isusu. “Milošću svojom, Isuse, uroni nas u svaki trenutak tvoje muke i prolijevanja tvoje krvi. Ispuni nas svojom prisutnošću, zaštiti nas svojom Presvetom krvlju od svakoga zla”, mole u pjesmi.

U suradnji s Krajcarom su glazbenica Dina Rizvić, koja je uz vokale i zaslužna za aranžman i Josip Pino Ružić za video spot, koji u središte stavlja Milosrdnog Isusa iz viđenja sv. Faustine Kowalske.

Upravo slika uskrslog Krista služi kao podsjetnik na potrebu za pouzdanjem u Boga i iskazivanje milosrđa bližnjima.

Krajcar je poručio kako se nada da ćemo nakon svršetka pandemije biti bolji ljudi, uz pomoć Onoga koji je prošao zemljom čineći dobro. Upravo slika uskrslog Krista od koga izlaze dvije zrake iz njegovog probodenog srca, o kojoj razmatra pjesma, služi kao podsjetnik na potrebu za pouzdanjem u Boga i iskazivanje milosrđa bližnjima.

Kao što je poručio sestri Faustini: “Neka cijelo čovječanstvo upozna Moje neiscrpivo milosrđe. To je znak konačnog vremena. Zatim dolazi Dan pravednosti. Dokle je još vrijeme, neka se utječu izvoru Mojeg milosrđa. Neka koriste krv i vodu što je za njih tekla.“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja