Budi dio naše mreže

Film "Fatima" o čudesnim ukazanjima Gospe u Fatimi 1917. koji je izašao krajem kolovoza 2020. sadrži i pjesmu "Gratia Plena" u izvedbi svjetski poznatog tenora, Andrea Bocellija

/ ps

Novi film “Fatima”, o ukazanju blažene Djevice Marije na istoimenom mjestu u Portugalu početkom 20. stoljeća, uključuje i izvedbu poznatog tenora Andrea Bocellija. Film je dostupan javnosti od kolovoza, a Bocellijeva interpretacija pjesme “Gratia Plena” – u aranžmanu Paola Buonvina, se nalazi na kraju samog filma.

“Aranžman pjesme ‘Gratia Plena’ je sastavljen od čitavog orkestra i dječjeg zbora koji prati Bocellijev visok ton. Dječji zbor je lijep dodatak za film koji progovara o dječjoj vjeri (…)”, piše portal Aleteia. 

Djeca pjevaju hvale Blaženoj Djevici na više jezika, među njima engleski, francuski, hebrejski, latinski, njemački, grčki, arapski, japanski, poljski, talijanski itd. Iako Bocelli ne pjeva na toliko jezika, svejedno očarava nastupom na engleskom, francuskom, hebrejskom i latinskom. Pri završetku pjesme, dječji glas moli “Zdravo Mariju”, koji Bocelli zaključuje ispjevanim Amenom.

Catholic Review prenosi kako je Bocelli u intervjuu s Catholic News Service kako iako ne može prihvatiti svaku ponudu za suradnju, kada je riječ o dijeljenju svojih kršćanskih vrijednosti – koje nastoji usaditi i u svojoj obitelji, daje svoj “da” bez oklijevanja.

Posvećen sam Djevici, kojoj se uvijek utječem u svojim molitvama

“Bila je prava radost sudjelovati u ovome projektu, jer je Marija sveprisutna i svijetla pojava u mojem životu i u životu moje obitelji. Imao sam priliku ići u Lourdes u Francuskoj kao dijete i posljednjih godina idem u Međugorje. Uvijek sam vidio jednu pjesničku ljepotu u tome da Crkva u svome središtu stavlja ženu koja nas zagovara. Posvećen sam Djevici, kojoj se uvijek utječem u svojim molitvama”, poručio je Bocelli.

Film, talijanskog redatelja Marca Pontecorva, je inače trebao biti premijerno prikazan u travnju, no zbog pandemije koronavirusa je taj datum pomaknut na kraj kolovoza. “Snažna i uzdižuća drama o snazi vjere, ovaj film priča priču o 10-godišnjoj pastirici i njezina dva mlađa rođaka u Fatimi u Portugalu, koji svjedoče o ukazanjima Djevice Marije. Ukazanja nadahnjuju vjernike, no srde službenike kako Crkvene tako i sekularne vlasti, koji ih pokušavaju prisiliti na odustajanje od svoje priče. Riječ o proročanstvu se počinje širiti te deseci tisuća vjernih hodočasnika hrle na to mjesto u nadi da će svjedočiti čudu. Ono što će iskusiti će im zauvijek promijeniti živote”, stoji u opisu pjesme filma “Gratia Plena”.

Zanimljivo je još i da među glumačkom postavom se nalazi i naš hrvatski glumac, Goran Višnjić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja