Budi dio naše mreže

Novi video spot pjesme VIS-a "David" u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije prati čovjeka koji polako prihvaća Božji poziv na obraćenje.

/ ps

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom “David“ snimio je novi video spot s pjesmom “Sine Davidov“. VIS David djeluje od 2013. godine u sklopu HKD Napredak Knin, a vjerno sudjeluju i u župi sv. Ante u Kninu kao slavljenički tim.

Sviraju isključivo duhovnu glazbu, osim toga obrađivali su i razne prepjeve s nekoliko autorskih pjesama. Aktivni su na duhovnim obnovama, animiraju mise i klanjanja u svojoj i drugim župama te surađuju sa svećenicima i rado se odazivaju na svaki poziv gdje imaju prigodu slaviti Gospodina. Vrijedi napomenuti da su sudjelovali na nekoliko festivala duhovne glazbe, samostalno ili s drugima nastupaju na slavljeničkim večerima i koncertima duhovne glazbe. Glazba i tekst pjesme “Sine Davidov“ djelo je Darija Galića, dok je za aranžman uz Galića zaslužan i Andrej Sučić. Za ideju, režiju, montažu i u konačnici snimanje novog video spota s pjesmom “Sine Davidov“ zaslužni su Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica.

Ono što ga je najviše zbunjivalo je to što Isus nije izgledao kao Isus, nego kao bilo koji čovjek s ulice.

Zamisao video-spota je pratiti lika koji u sebi skuplja bijes i ignorira Božji poziv na obraćenje. Štoviše, odbija ga do te granice da bježi od njega dok ga počinje hvatati paranoja da ga netko uhodi. Na kraju shvaća da više ne može bježati i postaje vjeran kada vidi Isusove uskrsne rane.”Ono što ga je najviše zbunjivalo je to što Isus nije izgledao kao Isus, nego kao bilo koji čovjek s ulice. To je upravo ono što je shvatio na kraju: Isus se upravo nalazi u svakom čovjeku i jedino rješenje za obraćenje je obgrliti tog Isusa“, objašnjavaju idejni realizatori novog video spota koji je u produkciji Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije.

U spotu uz članove VIS-a “David“ iz Knina su sudjelovali vokali Darijo Galić i Tereza Anić-Ćurko, te glumci Davor Pavić i don Josip Ulić. Odabrane lokacije snimanja bile su Kninska tvrđava, splitsko Duilovo i župa sv. Spasa na splitskim Mejašima. Cijelu produkciju video spota i pjesme “potpisuje“ predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja