Budi dio naše mreže

Novi video spot VIS-a Izidor i Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije za pjesmu "Lijepo je biti u domu Tvom" vjernicima želi približiti svijest o Božjem domu.

/ ps

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom “Izidor“ snimio je novi video spot s pjesmom “Lijepo je biti u domu Tvom”. VIS Izidor redovito pjeva i svira na nedjeljnoj večernjoj misi u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu. Mogu se pohvaliti brojnim nastupima među kojima su Papafest u Solinu, Marijafest u Molvama, Hodočašće u Došašće, nastupali su na Uskrsfestu te na mnogobrojnim duhovnim obnovama i svetim misama u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i van njenih “granica“.

Glazba i tekst pjesme “Lijepo je biti u domu Tvom“ djelo je Mirjane Milin dok je za aranžman zaslužan Petar Radanović.

“Kada se osvrnemo na novi spot, možemo reći da se njima želi vjernicima približiti svijest o duopolu Božjeg doma – kao što crkvu možemo shvatiti kao Njegov dom, a svetu misu najuži primjer Njegovog gostoprimstva. U širem smislu cijeli svijet promatramo kao Njegov dom. Iz tog promišljanja dolazi ideja o planinaru koji istražuje taj Božji dom, nepoznat mu je, nov i čudesan, promatramo Boga kao slikara koji na platnu izlijeva svoje najljepše boje. Planinar, kao i svaki čovjek ima trenutke sumnje i u mraku se ne snalazi i boji se, no, uz Kristov križ sve postaje lakše”, poručili su iz Splitsko-makarske nadbiskupije. “Na kraju spota svjedoci smo najizvrsnijeg načina slavlja Božje ljubavi u Njegovom drugom domu, svijetu – dijeliti kruh s drugim čovjekom koji na visinama svijeta traži Boga”.

Ideju spota osmislio je Ivan Trpimir Lozić i upravo vokalno instrumentalni sastav “Izidor“. Kompletna režiju, snimanje i montaža spota djelo je Ivana Trpimira Lozića, dok je spot utjelovio glumac Davor Pavić, statist Ivan Trpimir Lozić, a rekvizite je dodijelila Ivana Banović.

Lokacija snimanja spota bila je crkva sv. Andrije na Sućidru u Splitu i Mosor, a cijelu produkciju video spota i pjesme “potpisuje“ predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja