Budi dio naše mreže

U petak, 20. svibnja, u ulaznom predvorju Fakulteta elektrotehnike i računarstva, s početkom u 20 sati, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će 5. godišnji koncert.

/ mp

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija i bivšeg dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića.

Prefekt Zbora je prof. dr. sc. Kristian Jambrošić. Konstituiranje i prva proba zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva održana je 18. siječnja 2016. godine, a od tada je taj zbor izrastao u najveći muški muški zbor u Hrvatskoj, ali i šire.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva je do danas održao preko 150 nastupa: u domovini više od 30 gradova, a u inozemstvu u Sloveniji, Italiji, Kosovu, Srbiji te Francuskoj. Do danas je osvojio više zlatnih plaketa na domaćim i međunarodnim zborskim natjecanjima.

Ovogodišnji, 5. godišnji koncert Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva, mali je jubilej kojim predstavljaju potpuno osvježeni repertoar domaćih i stranih poznatih skladbi.

Ovo je ujedno koncert koji će se održati u predpandemijskom formatu – velika publika i druženje nakon koncerta.

Gostujući zbor je HPD „Davor“ – jedan od najstarijih aktivnih zborova u Hrvatskoj, a koji ove godine slavi 150. godišnjicu od osnutka (1971.).

Tijekom koncerta aktivni će članovi Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji su ostvarili neprekidno zborsko djelovanje od 5 godina dobiti priznanje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja