Budi dio naše mreže

NOVA PJESMA "Viktor (Stepinčev rođendan za nebo)"

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Davorom Terzićem snimio je novi glazbeni videospot s pjesmom "Viktor (Stepinčev rođendan za nebo)". Ovu pjesmu, uz ostale u organizaciji Ureda za pastoral mladih SMN, predstavit će u HKR-ovoj emisiji "Sacro ritam" te ju možete poslušati u četvrtak 13. veljače u u 20 sati.

/ at

Glazbu i tekst pjesme osmislio je Davor Terzić koji već 45 godina djeluje na glazbenoj sceni, a posljednja dva desetljeća posvećen je katoličkoj duhovnoj glazbi. Nastupa na svim festivalima duhovne glazbe diljem Hrvatske te redovito animira mise u župi Sv. Eufemije u Rovinju.

Od 2009. glazbeno animira seminare u kući susreta “Tabor” u Samoboru. Zajedno sa suprugom Vesnom od 2004. organizira koncert na čast sv. Eufemiji na gradskom trgu u Rovinju.

Dosad je objavio 4 samostalna albuma: “Dijelovi duše” (2000), “Put povratka” (2005), “Svaki dan s Tobom” (2009) i “Nisam više sam (2015). Objavio je 4 službena spota za skladbe: “Svaki dan s Tobom”, “Mili grade”, “Ruah” i “Knjiga života”. Osim toga skladao je mini mjuzikl “Svetoj Anđeli” na tekst s. Bogoljube Cifrek te misu posvećenu blaženom Alojziju Stepincu “In Te Domine Speravi”. Napisao je libreto i skladao glazbeno scenski prikaz o životu blaženika “Svjetlo na putu života”. Napisao je također dramu o mučeništvu bl. Stepinca “Omnia Ad Maiorem Dei Gloriam”, a priprema i novi album “Knjiga života” koji bi trebao izaći na jesen.

Ideja, režija, animacija i montaža ovog  spota djelo je Ivana Trpimira Lozića, koji je ujedno i snimatelj cijelog spota uz Marina Gabelicu, a za angažman pjesme zaslužan je Danijel Damjanović. U spotu koji je sniman u zagrebačkoj katedrali, splitskoj bogosloviji te na dijelovima uz rijeku Savu su sudjelovali pjevač i gitarist Davor Terzić te glumac Ante Vrcić.

Ured za pastoral mladih SMN i ovim putem preko medija je zahvalio Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu na ustupljenom prostoru Zagrebačke katedrale te rektoru Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu na dopuštenju za korištenje prostora za snimanje glazbenog spota. Posebno su se zahvalili bogoslovu Anti Vrciću koji je bio spreman “uskočiti” u zahtjevnu ulogu blaženog Alojzija Stepinca.

Producent cijelog ovog projekta je dr. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu.

U nadolazećim mjesecima snimljeni glazbeni spotovi u organizaciji Ureda za pastoral mladih SMN predstavljat će se na HKR-ovoj emisiji “Sacro ritam”, a osim toga bit će dostupni javnosti na stranicama Ureda za pastoral mladih SMN kao i na njihovom You Tube kanalu.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja