Budi dio naše mreže

Nova pjesma sestara Halužan i Mladih Kristofora "Ti me nosi!" ohrabrenje je za svakog koji se nalazi u poteškoćama

Poslušajte novu pjesmu "Ti me nosi!" sestara Halužan i Mladih Kristofora!

/ Paula Stier

Sestre Halužan i Mladi Kristofori objavili su novu pjesmu “Ti me nosi”. Ova pjesma meditativnog ugođaja ima za cilj biti molitva svim onima koji prolaze kroz poteškoće, napose u ovim neobičnim vremenima u kojima se svijet upravo nalazi.

Klara Halužan, koja je uz vokale sa sestrama Magdalenom i Katarinom zaslužna i za prepjev pjesme, je za Hrvatsku katoličku mrežu poručila kako su s autorom pjesme (eng. Hold me Jesus) Richom Mullinsom, upoznate još od djetinjstva.

“Mi smo upoznate s kantautorom još od djetinjstva, naši su ga roditelji rado slušali. On je inače i autor pjesme ‘Silan Bog’. Čuvši ovu pjesmu koju smo sada obradili, dovoljno je čuti samo tekst ‘Hold me Jesus’ kako bi shvatili da je to baš pjesma iz dubine duše. Što si stariji, više shvaćaš koliko ti treba Božja intervencija”.

Istaknula je kako je sam Mullinsov život bio vrlo težak, no da je nadahnjujuće što je sve ostavio kako bi živio za istinu za kojom je čeznuo.

Svi koji su tu pjesmu čuli su se automatski uživili u nju jer su te riječi toliko realne

“U biti je sve krenulo od toga da smo se zainteresirale za autora. Zatim sam prevela pjesmu, sebi za gušt, kako bi mogla svirati doma. Svi koji su tu pjesmu čuli su se automatski uživili u nju jer su te riječi toliko realne, pa smo na kraju odlučile i da se to snimi”.

Tekst pjesme ističe kako usred svih boli, Krist donosi najveći mir, kako je vidljivo u riječima: ‘Al ti me nosi, jer tresem se ko list, bio si kralj moje slave budi moga mira princ”. Upravo je taj dio teksta, kaže Klara, najaktualniji za njen život.

“Teško je reći koji mi dio teksta najviše progovara, jer zavisi o fazama života, ali vjerojatno – ‘Bio si kralj moje slave, budi moga mira princ’. Prije par godina bi vjerojatno bilo ‘Usred noći se budim i osjećam taj mrak’, dok su stvari bile teže, dok sam još bila na početku dubljeg uranjanja u vjeru, tada je najteže. No sada kada su se već neke stvari i posložile i predajem Bogu, ove su riječi trenutno autentične za mene”.

Ovo nije pjesma slavljenja, nego je pjesma molitve.

Pjesmu su snimili Domagoj Pavin i Petar Ivkić, a spot, koji je režirao i montirao Ivan Ojdanić, odiše jednostavnošću te prikazuje malenu grupu mladih kako pjeva usred polja.

“Baš smo inzistirali da se ne pokazuje neko zajedničko slavljenje, jer ovo nije pjesma slavljenja, nego je pjesma molitve. Mene to jako podsjeća na psalam. Konkretno sam bila rekla: ‘Ja kad pjevam tu pjesmu zatvorim oči, vidim sebe na nekom proplanku, možda koja ovčica i gledam u zalazak sunca, pjevam, tu sam samo ja i moj Otac”, objasnila je Klara.  “Htjele smo jednostavno pokazati da je uvijek malo dovoljno, jer kad si s Bogom imaš sve, ostalo postaje sporedno”.

Pjesma je popraćena uz molitvu Mateja Halužana, a kako je poručila Klara, nadaju se da će ova pjesma ljudima biti podsjetnik da ne prolaze kroz sve sami.

Teška vremena dolaze i s razlogom te crne misli napadaju, no voljela bih da ova pjesma ih zaista od toga odvrati, da im ovo bude molitva i da se uz nju upuste, da mogu to predati Gospodinu i progutati teške situacije.

“Došlo je jako teško vrijeme. Možda to još ne osjećamo svi, ali se događaju neobične stvari u svijetu. Želim da ova pjesma najprije odvrati ljudima misli s negativnih stvari, jer nekad o njima razmišljamo bez nekog konkretnog razloga. Kako kaže i ova pjesma u svojoj engleskoj verziji, kao da lupamo glavom o zid. Voljela bih da prestanemo lupati glavom o zid i tražiti odgovore na pitanja koja su za nas nebitna, nego da se zagledamo u Isusa. Teška vremena dolaze i s razlogom te crne misli napadaju, no voljela bih da ova pjesma ih zaista od toga odvrati, da im ovo bude molitva i da se uz nju upuste, da mogu to predati Gospodinu i progutati teške situacije. Na kraju krajeva, da ljudi vide da nisu sami, da drugi prolaze slične stvari. Kada pjevamo onaj dio pjesme ‘Usred noći se budim i osjećam taj mrak duša tako bolna je sve rane su otvorene ‘, drugi čovjek već zna da i drugi prolazi kroz patnju i nekako mu je lakše. Mislim da je poanta kršćanstva da mi mislimo na one kojima je najteže. Ako smo to promašili, sve smo promašili. Tu smo da tješimo jedni druge. Neće biti bezbolno, ali možemo izbjeći bespotrebne probleme tješeći jedni druge”, zaključila je Klara.

Uz sestre Halužan i Mlade Kristofore, nastanku pjesme su doprinjeli i Domagoj Pavin i Petar Ivkić s aranžmanom, Stjepan Habunek (klavijature), Petar Ivkić (akustična gitara), Matija Antolić (Usna harmonika), Domagoj Čondrić (bubnjevi) i Lovro Knežević (bas gitara). U samom spotu glumili su: Mario Halužan, Jakov Matijašević, Petra Tičić, Ivan Čupić, Lara Hrastov, Helena Hodak, Katarina Jezerčić, Matija Glasnović, Ivana Antunović, Mihaela Halužan, Marija Magdalena Halužan, Kristijan Matteo Baftijaj, Klara Halužan i Matej Halužan.

 

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja