Budi dio naše mreže

NE PROPUSTITE SACRO RITAM Tko poniznije popravlja Krovove, ruši Zidine i roni u Dubine?

Ne propustite 1111. izdanje emisije Hrvatskog katoličkog radija "Sacro ritam" u četvrtak, 17. rujna, u 20 sati. Autor i urednik emisije Slavko Nedić odlučio se za posebno obilježavanje. Gosti emisije bit će predstavnici zajednica "Božja Pobjeda" i "Srce Isusovo", a tema se krije u naslovu "Tko poniznije popravlja Krovove, ruši Zidine i roni u Dubine“ s dodatkom: "I budi odgovoran jer, Gledaj, On te gleda“.

/ dt

Riječ je o bratskom duelu zajednica Božja Pobjeda i Srce Isusovo prožet riječju, molitvom, svjedočenjem i pjesmom. U studiju u ime zajednice Božja pobjeda biti će Petar Buljan i Filip Jozić a zajednice Srce Isusovo Alan Hržica i Marko Pašalić. Emisija počinje u 20 sati, a video prijenos uživo moći ćete pratiti na Facebook stranicama Hrvatskog katoličkog radija te zajednica Božja Pobjeda i Srce Isusovo.

Dosadašnja obilježavanja Sacro ritam obljetnica

Za prvi rođendan emisije Sacro ritam priređen je, do tada, a i do sada, najveći koncert duhovne glazbe Crkve u Hrvata ”Cro sacro Maksimir 1999.” koji je održan 19. i 20. lipnja 1999. godine na otvorenom, u zagrebačkom parku Maksimir okupio 50-ak izvođača iz raznih krajeva Hrvatske i dijaspore, raznih glazbenih smjerova (od šansone, pop-a, gospela, tamburaša, jazz-a, do hard i heavy rock-a) te raznih vremenskih razdoblja od samih početaka do mladih sastava i izvođača koji tek dolaze.

Za peti rođendan emisije 2003. godine priređen je u studijima HKR-a veliki radijski koncert pod geslom „250 minuta za 250 emisija“. Nastupilo je 20 izvođača, a koncert je u cijelosti ili s naknadnim uključivanje prenosilo  12 radio postaja. Uz HKR to su bili: Primorski radio, Radio Varaždin, Radio Istra, Radio postaja Mir Međugorje, Hrvatski radio Orašje, Radio Samobor, Radio Marija Bistrica, Radio Valpovština, Radio Grubišno polje, Radio Marije i Radio Daruvar.

Veliki radijski koncert upriličen je 2009. godine povodom 500-og izdanja emisije Sacro ritam.

I 18. rođendan te 900. izdanje emisije obilježeno je 2016. godine također velikim koncertom iz režije 1 i 2 HKR nastupima 15 izvođača. Tom prigodom emisiji je dodijeljeno Fender Mega muzika priznanje za ukupni doprinos Hrvatskoj glazbi.

Povodom 20. obljetnice emisije, emisija je dobila priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za 20 godina rada na području duhovne glazbe. Iste godine emisija Sacro ritam dobila je vrlo značajno priznaje Brončani mikrofon kojim ju je nagradila Hrvatska udruga radijskih nakladnika HURIN.

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja