Budi dio naše mreže

Novi album fra Marina Karačića "Stvoreni za mnogo više" nosi i devet dosad neobjavljenih pjesama, javljaju iz diskografske kuće "Laudato".

/ ps

Fra Marin Karačić izdao je novi album: “Stvoreni za mnogo više”.

Karačić je inače nacionalni duhovni asistent Franjevačke mladeži u BiH te župni vikar na Humcu, a ujedno je i kantautor duhovne glazbe koji je u siječnju 2015. predstavio svoj prvijenac pod nazivom “U tvojim rukama”.

Novi album sadrži 18 pjesama, na kojima je radilo gotovo 50 glazbenika, fra Marinovih prijatelja. Neke su od pjesama već objavljene, a sada su osvježene novim glazbenim aranžmanima.

Foto: Laudato

“Htio sam zaokružiti zadnjih pet godina rada, te pjesme, koje su odlično prihvaćene na raznim festivalima i postale popularne na društvenim mrežama, objaviti i na CD-u”, rekao je fra Marin za Laudato, koji je ujedno i izdavač CD-a. Kako javljaju, album nosi i devet dosad neobjavljenih pjesama.

Još jedna zanimljivost ovog nosača zvuka jest knjižica objavljena uz album u kojemu piše o tetoviranju Hrvata rimokatolika u Kraljevstvu Hrvata u Bosni i u Humskoj zemlji, kada su u 15. stoljeću pale pod tursku vlast. Tetoviranje ruku, nadlanica te podlaktica kod djevojaka i žena služilo je tomu da ih se sačuva od seksualne nasrtljivosti Turaka. To je tetoviranje bilo bolno, ali begovi su navodno zaobilazili djevojke koji po svojem tijelu nosile znak križa.

Fra Marin je objasnio kako je time htio podsjetiti da je čovjek tijekom povijesti uvijek morao nositi teške križeve, ali i ljudi ondašnjeg vremena vjerovali su da postoji Bog koji je iznad sve te težine, te da su “stvoreni za mnogo više”. Budući da je Bog u svoje dlanove urezao nas, tako su i oni u svoje ruke urezali njega.

Sve ima smisla, a mi smo “stvoreni za mnogo više”.

Svaka je pjesma svojevrsna bitka malog čovjeka koji pokušava dohvatiti smisao, ostati Božji u nedaćama s kojima se susreće, i duhovnim stvarnostima koje do kraja ne razumije. Fra Marin ističe kako svaka pjesma u sebi nosi nit nade, jer ipak Bog ima zadnju riječ. Sve ima smisla, a mi smo “stvoreni za mnogo više”.

“Neka ovaj nosač zvuka bude Bogu na slavu, a svima na duhovnu izgradnju” zaključio je fra Marin opisujući novi CD i zahvaljujući Bogu i svima koji su “utkali dio sebe u ovaj glazbeni mozaik”.

Album možete pronaći u svim galerijama “Laudata” te na adresi mrežne trgovine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja