Budi dio naše mreže

Emanuel dobio Porina za duhovnu glazbu!

U riječkom centu Zamet u petak je održana 26. dodjela Glazbene nagrade Porin. U kategoriji za najbolji album popularne duhovne glazbe, uz nominirane izvođače: Božja pobjeda, Emanuel, Andrej Gozdanov i Uskrs fest 2018., nagrada je otišla grupi Emanuel.

/ fe

U Rijeci je u petak navečer održana 26. dodjela Porina. Prvi put od instalacije ove Glazbene nagrade, u kategoriji duhovne glazbe nominirani su oni koji se uistinu i bave duhovnom glazbom.

U 26 izdanja ove nagrade, proteklih 19 godina postoji kategorija duhovne glazbe. Iako nominirani nisu očekivali pobjedu, međusobno su se podržali pritom naglasivši da nije važno tko dobije Porina jer su ove godine uspjeli počistiti kategoriju od nekih izdanja koja s duhovnom glazbom nemaju nikakve veze.

Podsjetimo, Domagoj Pavin iz pobjedničke grupe Emanuel, osvrćući se na nominaciju za Porin, za Hrvatsku katoličku mrežu je rekao: “Bog je onaj kojem je namijenjena sva čast i slava i kroz naše pjesme, ali važni su i ljudi koji konzumiraju duhovnu glazbu, njima je ona također potrebna.”

“To je alat koji čovjeka dovodi bliže Bogu, otvara njegovo srce i stvara jedan novi odnos. Zato je važna promocija i putem ovakvih nominacija i nagrada jer možda duhovna glazba nađe put do nekog novog srca koje će putem nje doći do Boga i krenuti u jedan novi život”, rekao je Pavin, a vjerujemo da će Porin koji su osvojili u tome itekako pomoći.

“Sve činim novo”, naziv je albuma glazbenih producenata Domagoja Pavina i Zorana Švigira kojim je grupa Emanuel osvojila Porin.

Poslušajte pjesmu “Samo ti” s novog albuma, snimljenu u “livingroomworship” aranžmanu.

 

 

Ključne riječi:
Emanuel porin 2019.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja