Budi dio naše mreže

Božja pobjeda, Emanuel, Andrej Gozdanov i Uskrs fest 2018. nominirani su u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe 26. izdanja glazbene nagrade Porin. Hrvatska katolička mreža donosi prve reakcije nominiranih.

/ Diana Tikvić

U kategoriji Album popularne duhovne glazbe, od 13 albuma koliko je bilo prijavljeno za nagradu Porin, biračko tijelo u prvom krugu odabralo je četiri albuma.

Nominirani su albumi:
„Adoramus Te“ izvođač Božja pobjeda (glazbeni producent: Ivan Škunca, nakladnik: Sound Station Records);
„Six string Worship“ izvođač Andrej Grozdanov, (glazbeni producent: Zoran Majstorović, nakladnik: Bono Records);
„Sve činim Novo“, izvođač Emanuel, (glazbeni producent: Domagoj Pavin i Zoran Švigir, nakladnik: Croatia Records)
i album „Uskrs fest 2018. ” u izvedbi raznih izvođača, (glazbeni producent: Saša Miočić, Marija Husar Rimac, don Mihael Prović i Slavko Nedić; nakladnik: Croatia Records i Cro sacro).

Uskrs fest 2018., Andrej Gozdanov, Božja pobjeda i Emanuel nominirani su u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe

Glazbeni urednik Hrvatskog katoličkog radija Slavko Nedić rekao je da je ovo već peta nominacija za Porin koju Uskrs fest dobiva što je pokazatelj prepoznatljivosti ovog festivala na hrvatskoj glazbenoj sceni. Naime, nominacije za Porin su osvojili: Uskrs fest 2010., 2011., 2015., 2016. i prošlogodišnji Uskrs fest 2018.

Slavko Nedić

Govoreći o očekivanjima i prognozama tko bi u ovoj kategoriji kipić mogao ponijeti kući, Nedić je istaknuo: “Nemam očekivanja jer bez obzira tko od četiri nominirana osvojio Porin ove godine Cro sacro scena je na dobitku jer su sva četiri albuma s područja popularne duhovne glazbe”.

Prvi put u povijesti Porina u kategoriji duhovne glazbe nominirani oni koji se uistinu i bave duhovnom glazbom

Riječki glazbenik, gitarist Andrej Grozdanov cijeli se život bavi duhovnom glazbom. Ovo mu je druga nominacija za Porin.

“Ovo mi je najdraža kategorija, kategorija popularne duhovne glazbe, oko nje smo se jako borili mi koji se bavimo isključivo duhovnom glazbom jer su u njoj do sada bila razna prigodna i blagdanska izdanja”, kaže Grozdanov u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu i naglašava: “Prvi put u povijesti Porina u kategoriji su nominirani oni koji se uistinu i bave duhovnom glazbom. I zato mi je još više drago, jer tko god pobijedi, pobijedit će jedan od nas”.

Petar Buljan / Foto: Facebook

Svi nominirani uložili svoj život u stvaranje duhovne glazbe

Božja pobjeda do sada nije imala službenog izdavača već su prethodna dva albuma izdavali preko župa i udruge Nove Eve. Trećim albumom su iskoračili u diskografiju i odmah osvojili nominaciju za Porin. Nominacija ih je ugodno iznenadila jer je nisu očekivali, svjedoči Petar Buljan iz Božje pobjede.

“Tko god dobije Porina u ovoj kategoriji, zaslužio ga je, poznajem sve te ljude i oni su svi uložili svoj život u stvaranje duhovne glazbe, kakogod da bude, Bogu hvala!” kaže pjevač Božje pobjede.

Domagoj Pavin iz Emanuela rekao je da je Porin važan, ali nije presudan u onome što ih potiče da rade što bolje.

“Čestitam svima nominiranima, a pozdravljam i sve one koji nisu nominirani i ohrabrujem ih da ustraju u stvaranju. Velika je stvar što smo ove godine uspjeli počistiti kategoriju od nekih izdanja koja s duhovnom glazbom nemaju nikakve veze. Sada je ta kategorija čista, a na nama je da se svake godine trudimo imati što više izdanja, što bolja i kvalitetnija kako bismo je takvom i održali”, rekao je Pavin za HKM.

Duhovna glazba je alat koji čovjeka dovodi bliže Bogu

Domagoj Pavin / Foto: Facebook

“Mi ćemo i dalje stvarati glazbu”, ističe vokal i gitarist sastava Emanuel. “Bog je onaj kojem je namijenjena sva čast i slava i kroz naše pjesme, ali važni su i ljudi koji konzumiraju duhovnu glazbu, njima je ona također potrebna.”

“To je alat koji čovjeka dovodi bliže Bogu, otvara njegovo srce i stvara jedan novi odnos. Zato je važna promocija i putem ovakvih nominacija i nagrada jer možda duhovna glazba nađe put do nekog novog srca koje će putem nje doći do Boga i krenuti u jedan novi život”, kaže Pavin.

Podsjetimo, hrvatska diskografska nagrada “Porin”, koja je dobila ime po glavnome liku iz opere “Porin” Vatroslava Lisinskog, dodjeljuje se najboljim diskografskim ostvarenjima sa svih glazbenih područja. Od 2001. godine dodjeljuje se i nagrada za najbolji album duhovne glazbe.
Dodjela nagrade Porin za 2019. godinu bit će održana 29. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.

Božja pobjeda, Emanuel, Andrej Gozdanov i Uskrs fest 2018. nominirani su u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe. Svim izvođačima želimo puno uspjeha i neka se Gospodin i dalje proslavlja kroz njihovu glazbu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja