Budi dio naše mreže

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom "Sveti Matej“ snimio je novi video spot s pjesmom "Pogledaj Isusa“ koji prikazuje novoobraćenika u svojim kušnjama i padovima na svom putu prema Gospodinu.

/ ps

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom “Sveti Matej“ snimio je novi video spot s pjesmom “Pogledaj Isusa“ iz albuma “Sudamjafest 2018.”. 

Pjesma u izvedbi VIS “Sveti Matej”, koji djeluje od 2017. u župi sv. Mateja u Splitu, progovara o povratku Gospodinu nakon pada, a novi video spot prikazuje zanimljivu priču o životu jednog obraćenika. Tekst je napisala Ivana Jadrić, koja je uz Mirka Jadrića i glazbeno obradila pjesmu, dok su za aranžman zaslužni Hrvoje Domazet i Antonio Grkeš. 

U tom smo spotu htjeli pokazati kakav je put jednog obraćenika, ali ne na klasičan način gdje novoobraćeniku sve ‘cvate’

Spot pjesme progovara o životu jednoga novoobraćenika na jedan drugačiji način, a koncept su osmislili Ivana Jandrić i Ivan Trpimir Lozić, koji je u emisiji “Sacro ritam” Hrvatskog katoličkog radija komentirao: “U tom smo spotu htjeli pokazati kakav je put jednog obraćenika, ali ne na klasičan način gdje novoobraćeniku sve ‘cvate’, nego baš suprotno, gdje se on suočava s teškim krizama, teškom žrtvom i kušnjama, gdje prolazi kroz pustinju kao što je Isus prolazio tih 40 dana”. Spot, koji je uz Lozića snimio i Marin Gabelica, snimljen je u Podbablju i Kliškom polju, a sudjelovali su još i Jakov Tolić i Klaudia Bulić. Cijelu produkciju “potpisuje“  predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Do priče, kaže Lozić, došlo je zbog toga što pjesma ima jedan korizmeni ugođaj te je bio predviđen za snimanje u ožujku, no odgođena je zbog posebnih mjera vezane uz pandemiju koronavirusa. Međutim, ideja se ipak realizirala nešto kasnije, u svibnju, kada je premijerno emitirana na YouTube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN. 

U novijim okolnostima bilo je teško dogovoriti snimanje scena s bendom zbog održavanja socijalne distance, pa smo naknadno nadopunili već razrađenu priču spota”, poručili su realizatori  Uredu za pastoral mladih SMN. 

Iako smo morali odgoditi snimanje, mislim da se svakako uklapa bez obzira na mjesec i razdoblje

Iako su morali promijeniti planove vezano uz spot, Lozić je kazao kako će svakako spot biti zanimljiv i u ovom vremenu. “Iako smo morali odgoditi snimanje, mislim da se svakako uklapa bez obzira na mjesec i razdoblje, bit će zanimljivo pogledati spot”, rekao je HKR-u.

Ured za pastoral mladih SMN također je izrazio svoje zadovoljstvo spotom. “Vjerujemo da smo ovim video spotom dali malo drugačiju sliku obraćenja od uobičajene u kojoj novoobraćenik prolazi kroz teške i sušne korake i više se susreće s đavlom nego s Isusom da bi kroz te borbe i kušnje izašao čistiji u susret s Isusom, nego nekog veselog obraćenika kojemu je sve savršeno odmah nakon prvog susreta s Kristom”, poručili su. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja