Budi dio naše mreže

"Božja pobjeda" vs. "Srce Isusovo" - Glazbeni duel u Sacro ritmu

U HKR-ovoj emisiji Sacro ritam bratski su se razračunale ove dvije popularne glazbeno molitvene zajednice. Pogledajte ovaj duel koji je jedinstven u katoličkom medijskom prostoru. Momci iz "Božje pobjede" i "Srca Isusova" odgovarali su na setove blic pitanja. Pogledajte tko je pobjednik?

/ at

U 1111. izdanju HKR-ove emisije Sacro ritam urednik i voditelj Slavko Nedić saznaje tko poniznije popravlja krovove, ruši zidine i roni u Dubine.

U ime “Božje pobjede” gostovali su Petar Buljan i Filip Jozić, a u ime Srca Isusova Alan Hržica i Marko Pašalić.

Katolička karizmatska zajednica “Božja pobjeda” osnovana je 2007. u župi Duha Svetoga na Jarunu. Danas broji oko 70 aktivnih članova i pod duhovnim vodstvom don Damira Stojića organizira molitvene susrete, seminare, večeri slavljenja Gospodina, animira duhovne obnove, a svaku zadnju subotu u mjesecu za mlade organizira klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi Sveta Mati Slobode. Zajednica njeguje karizmatsku duhovnost kao članica Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije, a susreti se sastoje od slavljenja, molitve, pouke, svjedočanstava i klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Vizija zajednice je mlade ljude dovesti do susreta sa živom osobom Isusa Krista koji preobražava naše živote i koji je jedini Put, Istina i Život.

Voditelj zajednice Alan Hržica, dotaknut Božjom ljubavlju pokrenuo je u srcu Zagreba molitvenu zajednicu “Srce Isusovo” 2012. godine. “Srce Isusovo” okuplja mlade iz cijele Hrvatske svakog utorka na Kamenitim Vratima. Na Kamenitim vratima okupljalo se i više od 500 mladih koji pjesmom, molitvom i konkretnim djelovanjem donose nešto pozitivno svom gradu i ovoj zemlji. Glavno poslanje jest molitva, slavljenje i zahvala našem Gospodinu Isusu Kristu i njegovoj presvetoj majci Mariji. Djelovanje se odvija na otvorenom odnosno „na ulici“. Kako Sveti otac, papa Franjo navodi u posljednjem poglavlju svoje prve enciklike „Evangelii Gaudium“ i mi želimo biti Duhom ispunjeni evangelizatori i blagosvjesnici koji se bez straha otvaraju djelovanju Duha Svetoga. Do sada smo poduprli niz inicijativa od kojih su neke: „Ne dirajte djecu“, Zapalimo svijeću za progonjene krščane, te ne manje važno, karitativan rad te posjete dječjim bolnicama i domovima za napuštenu djecu. Zajednica aktivno djeluje na svome Facebook profilu.

Osim o svojem radu i zajednicama, gosti su odgovarali na blic pitanja poput: Koje je godine objavljen prvi album duhovnih šansona u Hrvatskoj i tko ga je snimio? Kada je održan prvi Uskrs fest i gdje? Tko je dobitnik prvog Popularnog Porina, odnosno najboljeg albuma popularne duhovne glazbe? Kada i gdje je održan prvi koncert Progledaj srcem? Autori pjesama “Dušo Kristova”, “Oči u oči”, “Kao Marija”?, i sl.

Saznajte više o ovim molitvenim zajednicama, tko je bio bolji u blic pitanjima, ali i što misle jedni o drugima na Facebooku HKM-a ili u našoj arhivi:

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja