Budi dio naše mreže

Prvi put u povijesti održan je duhovni koncert ispred župne crkve Svetoga Josipa u nedjelju, 7. kolovoza, u organizaciji molitvenih zajednica Božje Milosrđe župe sv. Josipa iz Vele Luke i Srce Isusovo iz Zagreba.

/ dt

Alan Hržica, uz pratnju Vanesse Mioč i sjajnih glazbenika, privukli su veliki broj ljudi, zahvalnu publiku koja je uz svaku pjesmu pljeskala i pjevala. Popularnog pjevača duhovne glazbe i voditelja Molitvene zajednice Srce Isusovo, pratili su glazbenici: bass gitarist Mario Bilić, za klavijaturama je bio Stjepan Habunek, na bubnju Benedikt Berić, te gitarist svjetskog glasa, Andrej Grozdanov.

Koncert je otvorio velolučki Zbor sv. Josipa pod vodstvom glazbenika Marka Prižmića, popularnom skladbom, “Oči u oči”. Nakon njihove izvedbe “Snagom ljubavi Tvoje” nastupio je Zbor mladih “Stope” iz blatske Župe Svih Svetih s rado slušanim pjesmama “Na Tvoju riječ” i “Kako da Te ne volim”.

Iz župe Očišćenja Marijina posebni gosti, Klapa Smokvica, pjevala je “Smokvico, zlatna suzo”, ali kada su zapjevali pjesmu “Kruna najljepša”, na sceni im se pridružio i Alan Hržica, pokrenuvši radost i klicanje svih na Pijaci svetoga Josipa.

Nadarena Vanessa je blistala i svojom pjesmom poručila svima – “Imaš Oca”, baš kako je župnik don Mario Karatović naglasio u svom završnom blagoslovu. Vela Luka se podigla na noge i slavila Gospodina, koji je prelijetao brda svoga naroda, a srca zagrijao za slavlje.

“U ovom susretu zaista se očitovala Očeva briga za svakoga od nas koji smo se ispunili radošću. Vjerujemo da će ovaj događaj ostaviti nezapamćen trag kako bismo ojačani vjerom dočekali novi susret”, rekla je Ivana Prižmić, voditeljica Molitvene zajednice Božje Milosrđe.

 

Alan Hržica u utorak će u 21 i 30, zajedno s drugim glazbenicima poput Nine Badrić, Marije Husar Rimac, Ivane Husar Mlinac, Ive Gamulina održati koncert na Jelsi, kao dio proslave Velike Gospe, a dio koncerta bit će i meditacija fra Ante Vučkovića.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja