Budi dio naše mreže

Alan Hržica održao koncert na Korčuli - pogledajte kako je bilo!

Alan Hržica i njegov bend sudjelovali su na programu 100. obljetnice posvete župne crkve u Smokvici na Korčuli te održali prvi veći koncert duhovne glazbe na otoku.

/ ps

Molitvena zajednica Srce Isusovo i Alan Hržica sudjelovali su na 100. obljetnici posvete župne crkve Očišćenja Marijina u Smokvici na Korčuli od 19. do 22. kolovoza te u sklopu programa proslave su održali i prvi veći koncert duhovne glazbe na tome otoku.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Program proslave činila je duhovna obnova za župljane, prijatelje župe i namjernike, predstavljanje knjige o župnoj crkvi, povijesno-znanstveni skup, a posljednji dan svečanosti bio je obilježen svetom misom koju je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić te se od župljana oprostio dotadašnji župnik don Mihael Čavlek koji je premješten u drugu župu. Također je izražena dobrodošlica novome župniku, don Stipi Milošu, donedavnom misionaru u Africi.

Nakon svete mise, proslava je zaključena koncertom Alana Hržice i njegovog benda na Velikoj Pijaci, prostoru ispred crkve svečarice. Kako navode iz zajednice, okupio se iznenađujući velik broj ljudi, s obzirom na to da je općina Smokvica u ovo doba neobično tiha ove godine zbog pandemije koronavirusa. Na koncert su se okupili i zapjevali odasvud: iz Splita, Vele Luke, Blata, Čare, Korčule pa čak i iz Baške s otoka Krka.

Foto: Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja