Budi dio naše mreže

"Sve prolazi. I 2020. je došla kraju. Puno toga čovjek izdrži. I nju smo izdržali. I junački smo je živjeli. I puno toga u njoj smo naučili. I idemo se sada s Božjom pomoću dalje boriti za ljepotu i radost naših života u novoj godini." Fra Josip Vlašić podijelio je na svojem Faecbook profilu svoje razmišljanje o protekloj godini i čemu se nada u novoj. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ dz
“S promjenom broja na kalendaru ništa bitno neće se promijeniti. Ipak, drago mi je da prestaje 2020. i da počinje teći nova godina. Bit će to 2021. Radujem joj se. Počet ćemo brojati njezine dane. I nadati se da će oni biti bolji. Ljepši. Zdraviji. Radosniji. Ne novonormalniji, nego normalno normalniji. Potrebni su nam takvi dani. Za njima čeznemo. Jaki smo, ali smo se umorili. Teška nam je bila 2020. Zato se radujem novoj godini.
Novi početci čovjeku dobro dođu. I Bog nam obećaje i nudi milost novih početaka. I mi čeznemo za tom novošću… Nova nada se nasluti. Nove pobjede se priželjkuju. I dobro je da sebi poželimo milost i ljepotu novosti. I dobro je da se za novost opredijelimo. I da sebi svježinu novosti od Boga molimo, ali i sami sebi je darujemo – koliko je do nas. I dobro je iznova poželjeti sebi nove želje. I dobro je da u željama budemo velikodušni i prema sebi i prema drugima. Želimo hrabro! Želimo jasno!
Sve prolazi. I 2020. je došla kraju. Puno toga čovjek izdrži. I nju smo izdržali. I junački smo je živjeli. I puno toga u njoj smo naučili. I idemo se sada s Božjom pomoću dalje boriti za ljepotu i radost naših života u novoj godini.
Bože, hvala Ti za sve lijepo i dobro u 2020.
O, da – bilo je toga! Ne želimo to zaboraviti! Ne želim to ne vidjeti! Ipak, u novoj godini daj nam i ljepše i bolje. Daj nam to i zbog Sebe i zbog nas. Molim te! Baš te molim. Ozbiljno te molim. Ne šalim se. Amen.
Dragi ljudi, želim vam dobru novu godinu! I želim vam da učinite sve što možete da vam ona takva i bude. I učinite ono što možete da nova godina bude dobra i drugima. Nek nam svima bude bolje! Zašto? Zato jer uvijek može bolje! To nam, to vam želim!
Gospodin vam dao mir i dobro! +”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja