Budi dio naše mreže

SKAC Palma najavljuje novi vikend kušanja “Možda baš isusovac” koji će se održati od 1. do 3. prosinca u Župi Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata. Program je namijenjen muškarcima od 18 do 40 godina koji razmišljaju o svome životnom pozivu i koji su otvoreni mogućnost da je njihov životni poziv biti isusovački brat ili svećenik u Družbi Isusovoj.

/ mp

Ako vam se sviđa pomaganje dušama i skriveni isusovački rad, odvažan i predan do kraja, u kojem god području, dođite upoznati isusovce i način kako oni djeluju u Hrvatskoj! Program vodi p. Mislav Skelin, promotor duhovnih zvanja, a u sebi sadrži upoznavanje, druženje, rad i molitvu kao početak razlučivanja duhovnog zvanja. Prijaviti se možete OVDJE.

Karl Rahner, njemački isusovac i jedan od najplodnijih i najutjecajnijih katoličkih teologa i vodeći filozofa i teolog 20. stoljeća, govorio je o vrijednosti skrivenog rada – u meditaciji s naslovom „Zašto postati ili ostati isusovac?”

“Mislim o braći koje sam poznavao – o svom prijatelju Alfredu Delpu, koji je s rukama u lancima (u njemačkom zatvoru jer se suprotstavio Hitleru) potpisao izjavu o konačnom članstvu u Družbi Isusovoj; o onome koji u jednom selu u Indiji, nepoznatu indijskim intelektualcima, siromašnim ljudima pomaže kopati bunare; o drugome koji duge sate provodi u ispovjedaonici slušajući muku i nevolju običnog puka koji su mnogo zamršeniji nego što se pojavljuju na površini. Mislim na onoga koga je u Barceloni policija pretukla zajedno s njegovim studentima, bez zadovoljstva da bude revolucionar i da uživa u toj slavi; o onome koji se u bolnici dnevno nalazi pokraj smrtne postelje sve dok mu taj jedinstveni događaj ne postane dosadna dnevna rutina; o onome koji u zatvoru opet i opet mora naviještati Evanđeosku vijest, a da za to nikada ne dobije riječ zahvale, koga više cijene ako im pruži cigarete, nego li riječi Radosne vijesti koju im donosi; o onome koji se s teškoćom i bez ikakva jasna znaka da će uspjeti, naporno trudi kako bi u nekolicini muškaraca i žena probudio malu iskru vjere, nade i ljubavi.” – Isusovački vodič za gotovo sve, J. Martin.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja