Budi dio naše mreže

Mjesec listopad je, jednako kao i svibanj, posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Don Damir Stojić ovim je povodom na svom Facebook profilu objavio katehezu pod nazivom "Zašto nam je Marija važna".

/ md

Don  Damir Stojić najavio je da će slijedećih tjedana objaviti nekoliko videa o Blaženoj Djevici Mariji povodom mjeseca listopada koji je posvećen štovanju Marije. Istaknuo je nekoliko stvari koje bismo trebali znati o Djevici Mariji:

Štovanje i čašćenje Blažene Djevice Marije – “Mi katolici se ne klanjamo Mariji. Mariju štujemo, častimo i volimo, ali Mariji se ne klanjamo i to bih odmah na početku želio raščistiti”, rekao je don Damir.

Moleći se Mariji ne oduzimamo slavu Bogu – “Ne bih se složio da se moleći Mariji oduzima slava koja pripada samo Bogu. To je kao da ja dođem u neku galeriju, divim se slikama u galeriji, a umjetnik ih je naslikao viče na mene da se trebam njemu diviti, a ne slikama”, poručio je Stojić. Rekao je da je Marija remek djelo Božje i da se štujući Mariju, klanjamo Bogu jer sve što Marija jest, ona dobiva od Boga.

Mesiju ćemo prepoznati preko žene – “Kada je Bog htio činiti velika djela birao je muškarce, a kada je htio učiniti nešto nemoguće izabrao je ženu. Stari zavjet je prepun takvih primjera”, ističe don Damir.

Bog je promijenio Mariji ime  – “Kada Bog nekome mijenja ime, to je znak da će se dogoditi nešto veliko, jer se tako nešto ne događa često. Anđeo Gabrijel, Mariju je pozdravio na slijedeći način: Zdravo, milosti puna. Iako mi danas u molitvi izgovaramo Zdravo Marijo, milosti puna, svetopisamski tekst u kojem anđeo Gabrijel pozdravlja Mariju glasi Zdravo, milosti puna“, rekao je Stojić.

Marija je bila pozvana učiniti nešto veličanstveno – “Pozdrav Zdravo milosti puna, Gospodin s tobom, upućuje na to da je Marija pozvana učiniti nešto veličanstveno. Neki će reći da Marija nije trebala spasitelja, međutim Bog je nju spasio na jedan malo drugačiji način nego nas – sačuvao je Mariju od svakoga grijeha i zato kažemo da je ona bezgrešna”, rekao je don Damir.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja