Budi dio naše mreže

Svatko od nas nosi rane povrijeđenosti i potrebno je pustiti Gospodina u život kako bi nam pomogao u našoj ranjenosti. Kreni s deset misli koje je objavila molitvena zajednica Svete Obitelji na svojem Facebook profilu. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Ako je netko zaista bio povrijeđen, izvrijeđan i ranjen, to je bio sam Gospodin Isus. On će te najbolje razumjeti i nemoj od Njega bježati ako si ranjen.

Za mnogo toga kriviš Boga. No kada bi uvidio kako si ti otvorene rane prigoda za Njegove milosti – plakao bi, ali u radosti i milosti spasenja, i dao mu još više od sebe.

Za mnoge tvoje povrede ljudi zaista nisu znali da će te to povrijediti ili pak nisu bili u stanju učiniti bolje. I ti si samo čovjek, ali i oni su… Dobro je to si posvijestiti i krenuti putem opraštanja i spasenja.

Opraštati – u Ime Isusovo, jer mi sami ne možemo. Nemoj se siliti, ali pusti Gospodinu da ti pokazuje koliko je opraštanje oslobađanje i slavljenje Njegove ljubavi.

Puno situacija ne možemo rastumačiti i razumjeti: zašto? Ali možemo biti sigurni da Bog ima “zato” i da može sve svojom ljubavlju nadoknaditi i iscijeliti.

Što netko nosi i zašto, može samo Bog znati. Na nama nije prosuđivati, odmjeravati i uspoređivati kako je nekome, je li lakše, teže, bolje ili lošije… Ove tvoje povrijeđenosti neka budu prigode za smiriti se i pronaći svoj identitet iznova u Njegovom naručju.

Nema osobe koja je bez rana. Ti zaista nikako ne možeš znati tko što nosi ali i koji plod u vječnosti mu to može donijeti. Zato utišaj ovu vrtnju oko sebe, kako bi čuo Božji glas, i nastavio ljubiti bližnje.

Rane su duboke i dalje od njih ne vidiš? Zavapi Duhu Svetom da te povede putem kojim ćeš ih ne samo iscijeliti već i duboko Boga susresti, a potom i naviještati.

Kraljica svih srdaca je naša Majka Marija. Možda pokušavaš sam sebi pomoći na neke načine, uvjeriti se da misliš pozitivno i da si ok. A onda te novi dan preduhitri borbama koje nosi, uplete se svašta u tvoje misli i sve te to slomi. Ne možeš sam. Zato pokušaj, kao malo dijete, pronaći toplinu i utjehu u Majčinoj ljubavi. Svaka mama zna kakvo je njezino dijete i što baš tom djetetu treba, kako s njim razgovarati, hrabriti ga, podići i uvesti u radost. O koje li milosti, imati Majku samoga Boga u pomoći!

Zahvaljujući svojoj povrijeđenosti, možeš biti vrijedan alat u Božjim rukama, za pomoć u spašavanju drugih. Bog sve okreće na dobro!

Opis fotografije nije dostupan.
Sebastian Šujević, Ana Odak i 52 drugih
1 komentar
12 dijeljenja
Sviđa mi se

 

Komentar
Podijeli

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja