Budi dio naše mreže

Veliki park, kod Kipa Presvetog Trojstva u Vinkovcima i ovu subotu bio je mjesto okupljanja na molitvu krunice.

/ im

Na blagdan Gospe od Krunice (Ružarija) održava se Svjetska javna molitva krunice u kojoj sudjeluje 50-ak zemalja svijeta. Muškarci u Vinkovcima odazvali su se pozivu te inicijative čije je geslo “Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno” te su i ove prve subote molili baš tako – kao obitelj.

Govoreći o molitvi krunice na javnom mjestu Ivan Ćaleta je istaknuo: “Pitaju nas mnogi zašto ne molimo u crkvama, a mi im odgovaramo da molimo i u crkvama i u svojim domovima s obiteljima, te da se te molitve ne isključuju nego nadopunjuju. Međutim, dok se prema nekim drugima ima razumijevanja za njihovo javno okupljanje i molitvu te druge aktivnosti, svjedoci smo velikog pritiska i napada – samo na katolike!?”

Nadalje, Ivan se upitao zašto je to tako te dodao: “Kome smeta molitva? Odgovor na to pitanje je jasan. Žalosti me činjenica da napadi dolaze i od onih koji sebe nazivaju katolicima… Još mi je tužnije primijetiti da ovu hvalevrijednu laičku inicijativu posvećivanja javnih prostora hrvatskih mjesta podržavaju samo rijetki svećenici i biskupi.”

”No, mi ćemo se i dalje svake prve subote u mjesecu moliti dragoj Majci kao naknadu za sve uvrjede koje se nanose Njenom Bezgrješnom Srcu”, zaključio je.

Muškarcima su se pridružile i žene u molitvi krunice.

Sanja Ana Tomić naglasila je: “Muškarcima smo se pridružile i mi žene moliteljice jer je molitva na Kraljicu Svete Krunice potekla od žena. No da ne molimo zasebno spojili smo u jedno. Bilo je divno biti dio molitvenog tima”.

Inače, Vinkovčani kao i u drugih desetak hrvatskih gradova, mole već godinu dana ‘mušku krunicu’ svake prve subote u mjesecu, a otprije par mjeseci pridružile su im se i žene koje mole dan poslije – prve nedjelje u mjesecu – no ovoga puta, povodom blagdana Gospe od Ružarija, molili su zajedno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja