Budi dio naše mreže

Fra Josip Vlašić u novom izdanju video rubrike govori o Mariji kao uzoru kršćanskog života, Mariji kao zagovornici, o Marijinom „Evo me“, „Neka mi bude“ i „Učinite sve što vam kaže!“

/ dz

“Marija je žena vjere. Ona nije neka božica, Ona je žena vjere. I kada dokumenti Crkve govore o Mariji kao ženi vjere kaže se da je Marija napredovala, da je rasla na putu vjere. To znači da je Njezina vjera rasla i to je, ja mislim, prvo gdje nama Marija može biti uzor, evo u svom životu svakodnevnom, u svom odnosu s Bogom da naša vjera treba rasti. Ali to znači da naša vjera može proći i kroz različite kušnje, da možemo imati nekad osjećaj da je naša vjera slaba, ali naravno slijedeći Mariju, gledajući u Mariju, možemo doći do iskustva one prave vjera koja je zapravo potpuno predanje. To bi bilo što se tiče odnosa prema Bogu, ali Marija nam može biti uzor i u odnosu prema ljudima, prema čovjeku. Ja se jako volim sjetiti jednog detalja kada su Marija i Josip izgubili Isusa i onda su ga tražili tri dana i kada su ga našli, Marija je pitala Isusa  „Zašto si nam to uradio?“, pa je Isus rekao „Zašto ste me tražili?“.

Foto: Bezgrješno srce Marijino/Dario Zürchauer

Na kraju evanđelist kaže da se oni nisu razumjeli. Marija nije razumjela što joj Isus kaže. I sad slijedi ono što je divno. Kaže evanđelje, oni su se vratili u Nazaret. Nastavili su ići zajedno iako se nisu razumjeli. Evo to je tako potrebno nama u našim odnosima kada jedni druge često ne razumijemo. Ali iako jedni druge ne razumijemo ne trebamo jedni druge prekrižiti nego trebamo nastaviti ići zajedno. Evo jedan lijepi detalj Marijinog života gdje nam Ona može biti uzor”, govori fra Josip Vlašić u videu objavljenom na mrežnoj stranici Radio Mir Međugorje kojega vam prenosimo u nastavku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja