Budi dio naše mreže

VIDEO Duhovni kutak: Bog čudima slama našu ljudsku oholost

Neki kažu da nam čuda danas nisu potrebna. Ako se i vi pitate jesu li nam potrebna i čini li Bog čuda i u vašim životima, svakako pogledajte novi video Duhovnog kutka!

/ dt

“Često čujemo da nam čudesa nisu potrebna, da ne treba težiti za čudom. Možda smo se i sami zapitali treba li nam ili ne treba čudo u našim životima”, upitao se Stjepan Arnuš, voditelj katoličke evangelizacijske skupine “Duhovni kutak” u novom videu Trebaju li nam čudesa.

Da bismo znali odgovor na to pitanje trebamo razumjeti što uopće čudo jest, tumači Arnuš. “Ako čudo definiramo u užem smislu, onda je ono svaka Božja intervencija u naš život. Gdje god smo osjetili Božju intervenciju, Božji dodir, Božju blagost… možemo reći da smo doživjeli čudo.” Kada čudo promatramo u širem smislu, onda se ono odnosi na očitovanje snage i sile Božje, tumači u videu Arnuš. “U tom kontekstu čuda su ozdravljenja, oslobođenja od zlih duhova, smirivanje oluje, uskrisivanje mrtvih, razna očitovanja Duha Svetoga na jedan silovit i izvoran način.”

Citirajući svetog Ćirila Jeruzalemskog, Arnuš ističe da su nam čuda potrebna jer se zbog njih Crkva neprestano rađa, obnavlja i postaje mlada. “Tamo gdje se događa čudo, tamo je prisutan Duh Sveti. A gdje je prisutan Duh Sveti, tamo je prisutna i Crkva”, kaže Arnuš i naglašava da je čudo očitovanje Božje sile i tamo gdje se događa čudo tamo raste Crkva, a bez Božjeg dodira – nema Crkve.

“Bog i danas želi u tvom životu učiniti neko čudo, neku divotu”, kaže voditelj Duhovnog kutka i osvrćući se na riječi proroka Izaije (“…i propast će mudrost njegovih mudraca, pomračit se umnost njegovih umnika” Iz 29,14) objašnjava još jedan razlog Božjih čudesa u našim životima: “Bog čini čudesa i divote da bi se slomila ljudska oholost i ljudska pamet. Čudo izbjegava ljudskoj pameti, logici, pravilima… Bog želi reći da je iznad svakog uma, iznad svake mudrosti i upravo po čudesima slomit će svaku tu mudrost i zapravo ljudsku bezumnost”.

Citirajući Prvu poslanicu Korinćanima (“I besjeda moja i propovijedanje moje ne bijaše u uvjerljivim riječima mudrosti nego u pokazivanju Duha i snage da se vjera vaša ne temelji na mudrosti ljudskoj, nego na snazi Božjoj!” 1 Kor 2,4) Arnuš tumači i treći razlog zašto su nam potrebna čuda.

Cijeli video pogledajte ovdje:

Inače, Duhovni kutak katolička je evangelizacijska skupina, čiji je voditelj Stjepan Arnuš, a duhovnik vlč. Marinko Miličević.

Ključne riječi:
čudo Duhovni kutak Stjepan Arnuš

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja