Budi dio naše mreže

Zajednica mladih ”Božja pobjeda” četvrti duhovno-glazbeni događaj “Večer slavljenja" održala je u petak, 27. studenog na valovima Hrvatskog katoličkog radija i Facebook stranicama Božje pobjede i Hrvatskog katoličkog radija. Program slavljenja počeo je u 20h pjesmom i molitvom trajao do 22h.

/ Dario Zürchauer

Večer slavljenja nije koncert, nego jedan od nekoliko molitveno-evangelizacijskih projekata zajednice gdje njeni članovi služe mladim ljudima kojima su poslani. Specifičnost tog projekta je što se jednom godišnje održava u nesakralnom prostoru, prima veći broj ljudi te je otvoren i široj publici, a ne samo mladima koji dolaze na redovite molitvene susrete zajednice. Zbog ovogodišnje situacije s pandemijom koronavirusa članovi Božje pobjede Večer slavljenja održali su u eteru Hrvatskog katoličkog radija i to uživo, a taj se prijenos mogao pratiti putem radio frekvencija Hrvatskog katoličkog radija te putem Facebook stranice Hrvatskog katoličkog radija i YouTube stranice HKM-a. 

Prije samog održavanja Večeri slavljenja, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, Siniša Kovačić poručio je našim slušateljima da odvoje vrijeme za ovaj događaj i urone s nama u zajedništvo slaveći Gospodina, jedinog Kralja i Gospodara našeg života, posebno zbog pandemije koronavirusa koja je promijenila naš način života i pomalo nas sve fizički udaljila. No, mnogi naši slušatelji sudjelovali su u slavljenju Gospodina i time stvorili jedno posebno zajedništvo koje je, iako fizički odsutno, vjerujemo donijelo mnoge duhovne plodove.

Tko pjeva dvostruko moli, poznata je uzrečica sv. Augustina, no ono što je posebno lijepo u Večeri slavljenja su spontane, Duhom Svetim vođene molitve koje prati nježna meditativna glazba. To je trenutak mira, mogli bismo čak reći trenutak utihe, poput Božjeg lahora koji prolazeći eterom dodiruje svako uho i srce koje je tada pratilo ovo slavljenje Gospodina.

Molitve su to koje diraju ravno u srce. One miču maske s naših lica i to ne one vidljive maske koje smo ovih mjeseci navikli vidjeti jedni na drugima, već one koje nevidljivo stoje na našim licima, a spremni smo ih maknuti jedino pred Njime.

Neke od tih molitava posebno su lijepe i valjalo ih je zabilježiti.

“Gospodine, prepuštam Tebi da me vodiš u dubine Tvoje koje nikad nisam istražio. Predajem ti zidove koje sam podigla prema Tebi, zidove od straha predajem Ti, preobrazi moje srce. Daj da otvorim oči srca onako kako Ti želiš. Podigni moju vjeru sada, podigni je dok Ti pjevam.”

Među nama su oduvijek oni koji u svojem tijelu i duši osjećaju bol. Siromašni, obespravljeni, gladni i žedni pravednosti. Posebno u ovo vrijeme pandemije mnogi se osjećaju usamljeno i preplašeno. Duhom Svetim vođeni mogle su se čuti molitve ozdravljenja. Bio je to vapaj za Božjim zdravljem. Jedini Liječnik duše i tijela u tim je trenucima bio pozvan izliječiti naše boli, ukloniti ljage s naših duša i učvrstiti klecava koljena da se ne spotičemo više.

“S velikom vjerom da je Bog prisutan i da je s tobom, stavi svoju ruku na onaj dio tijela koji te boli… možda te boli koljeno, možda si slomio ligament ili hrskavicu, stavi svoju ruku na vrat, stavi svoju ruku na glavu, ako imaš kakvu bolest, stavi svoju ruku na srce ako u njemu nosiš tugu, moli s velikom vjerom jer Bog je prisutan. Reci s povjerenjem: Oče moj, vjerujem da me možeš ozdraviti, predajem ti svoj život Oče, vjerujem da me možeš ozdraviti, molim te u ime Isusa Krista da odagnaš svaku bolest iz našeg tijela i duha… Oče tvoja riječ je vječna, vjerujemo ti… molimo te u ime Isusa Krista da tijelo, duša i duh budu zdravi. Neka se tvoja slava očituje večeras jer tebi sva slava pripada”.

Oče moj, hvala ti na mojoj supruzi, obitelji, autoritetom koji si mi dao po svetom sakramentu braka molim te da izliješ svoj blagoslov na moju obitelj.

Bog je sada prisutan. Žene, stavite ruke na muža i djecu i molite… Oče moj, hvala ti na mome mužu i djecu. Molim te da izliješ svoj blagoslov na mog muža i na moju obitelj. Draga djeco koja slušate stavite svoje ručice na svoje roditelje i recite  dragom Bogu hvala ti na mojem tati i na mojoj mami. Amen.

“Želimo ti reći, Gospodine da te trebamo, da ovisimo o tvojoj riječi i da te trebamo u svakom trenutku. Ti si Bog u svemu, ti si Onaj koji kraljuje. Bez tebe ne možemo učiniti ništa. Ti nam govoriš: dajte im vi jesti, ali mi nemamo što dati. Mi tebe trebamo da nam daš kruha živoga i vode žive. Trebamo te Isuse!”

Nakon završetka Večeri slavljenja, naši slušatelji mogli su se javiti u eter HKR-a te smo tom prigodom zabilježili njihove dojmove.

Gospodin Zlatko podijelio je s nama da svaku večer on i njegova obitelj održavaju zajedničku obiteljsku molitvu. Večeras se nalazio na putu, ali je svojoj obitelji poručio da u zajedništvu budu slušajući, pjevajući i moleći Gospodina. Tako nisu propustili biti zajedno u duhu i slaviti Gospodina na ovaj svečaniji slavljenički način.

Uživao sam u ovih proteklih sati. Doista ste mi uljepšali večer. Na putu sam, i rekao sam obitelji da ćemo današnju molitvu obiteljsku napraviti slušanjem Božje pobjede. Veliki ste blagoslov.

“Ispunili ste mi dušu i tijelo i osjećam veliki mir”, rekla je gospođa Đurđica.

U jednoj od svojih molitava, članovi Božje pobjede zamolili su posebno Gospodina da im da srce poput Marijina. Srce koje će znati razlučivati i odgovoriti Božjem pozivu. Na današnji blagdan Gospe od Čudotvorne medaljice utjecimo se Njoj, i molimo je zagovor da znamo dobro razlučivati Božji poziv i Njegovu prisutnost koja je uvijek nježna, poput lahora koji u žegama ovih kriza podsjeća kakav je doista Bog.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja