Budi dio naše mreže

Treća krunica Hrvata svega svijeta, upoznajte predmolitelje

Na poticaj patra Ivana Ike Mandurića, u subotu, 4. travnja, započela je online krunica Hrvata svega svijeta koja je naišla na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Krunica će se moliti s početkom u 14 sati, po hrvatskom vremenu, za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, u subotu, 18. travnja.

/ mp

Krunicu možete pratiti OVDJE.

Detaljnije informacije o krunici potražite na Facebook stranici OVDJE.

Upoznajte današnje predmolitelje:

FRA ZVONKO TOLIĆ – voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin

Rođen je u Imotskome 1966. godine, a svećenik je već skoro 28 godina. Prije dolaska u Hrvatsku katoličku misiju Berlin, 9 godina proveo je u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Stuttgart Zentrum. Jednom prilikom rekao je kako bi volio da kroz zajednicu ljudi očuvaju svoj hrvatski jezik, svoj nacionalni ponos, ali i da sačuvaju pripadnost svojoj katoličkoj crkvi i katoličkoj vjeri što i pokazuje priključujući se Krunici Hrvata svega svijeta.

MONS. TOMISLAV ROGIĆ – šibenski biskup

Rođen je 1965. u Senju, a za svećenika je zaređen 1991. godine. Aktualno od 2012. godine župnik je i dekan na Udbini i Podlapači te je ravnatelj Nacionalnog svetišta hrvatskih mučenika na Udbini. Za biskupa je zaređen 26. srpnja 2016. Oduvijek daje veliku podršku i ohrabrenje mladima i pokazuje neizmjernu ljubav prema domovini. Njegove riječi sa jedne od obljetnica „Oluje“ uvijek iznova daju ohrabrenje hrvatskom narodu, ma koliko teško bio pogođen: „Ako smo kroz prošle nevolje trpjeli i iz njih izišli, prevladali ih Božjom pomoću, snagom vjere i požrtvovnosti, zajedništvom koje je tako čudesno krasilo cijeli narod tih najtežih godina, zašto bi toga danas uzmanjkalo?”

FRA NIKOLA PAŠALIĆ – župnik u hrvatskoj župi u New Yorku, delegat Hrvatske inozemne pastve za SAD

Rođen je 1971. u Šuici kod Tomislavgrada. Za svećenika je zaređen 1998. i iste godine odlazi u SAD, gdje se i danas nalazi. Iznimno je predan očuvanju kutka Hrvatske u SAD-u i donošenju „Radosne vijesti“ na hrvatskom materinskom jeziku. Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku postoji već dulje od stoljeća, a u njoj se okuplja oko 1500 obitelji. Hrvatska dijaspora u SAD-u jedna je od najbrojnijih u svijetu, a prema službenim procjenama u New Yorku, New Jerseyu i Connecticutu ima oko 80.000 osoba hrvatskog podrijetla.

STIPO MLINARIĆ ĆIPE – vukovarski branitelj, pripadnik Turbo voda Blage Zadre

Jedan je od najpoznatijih branitelja Vukovara, pripadnik legendarnog Turbo voda s Trpinjske ceste. Odmah nakon pada Grada uhićen je i u srbijanskim logorima proveo je punih devet mjeseci. Unatoč svemu što je proživio, svakodnevno kroz svoje tekstove neumorno, iskreno i hrabro prikazuje ratne događaje, ali i aktualne događaje u Hrvatskoj. Beskrajno predan Bogu, narodu i domovini.

DIDI GRBEŠIĆ – aktivna vjernica iz Windsoru

Djeluje u župi sv. Franje Asiškog u Windsoru, gdje je najstarija crkva u Kanadi. Župa ima oko 2.000 župljana ili 630 obitelji. U župi su osnovana razna društva, a najviše se ističu škola na hrvatskom jeziku i hrvatski folklor, koji ponosno nose ime Blaženoga Alojzija Stepinca. Dijana, koju od milja svi zovu Didi, aktivno sudjeluje u zajednici kroz folklor, ali i na razne druge načine.

Krunica Hrvata svega svijeta molit će se na nakane:

– za vjeru, da hrvatski narod diljem svijeta ostane vjeran Bogu i Katoličkoj Crkvi

– za kraj pandemije i obnovu Zagreba

– za hrvatsku dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti

– za budućnost hrvatskog naroda i njegovo potomstvo

– za osobne nakane svakoga tko se pridruži molitvi.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja