Budi dio naše mreže

Jedna od najčešćih nakana/želja koju vjernici spominju u svojim molitvama je ljubav. Ljubav je ono najsvetije što je Bog dao ljudima na Zemlji, komadić svoje duše. Zbog ljubavi i za ljubav čovjek je spreman učiniti sve, preplivati dubine, proći velike visine i strpljivo korak po korak doći do nje. Da, ljubav od čovjeka ponekad traži nemoguće, ali mu istovremeno dokazuje da je uz Boga sve moguće.

/ lm

Međutim, često se postavlja pitanje “Kome se utjecati u molitvama kada je u pitanju ljubav?” – na to pitanje postoje odgovori. Bog je onaj kojem se uvijek izravno možemo utjecati kroz molitvu kada je u pitanju bilo koja nakana pa tako i nakana ljubavi, ali kada vjernik želi da mu u molitvi pomogne zagovor sveca kada je u pitanju ljubav, onda se postavlja ovo pitanje, donosi portal Bog je tu.

Sv. Valentin

Najpoznatiji svetac zagovornik za nakane ljubavi je sv. Valentin. Sveti Valentin sigurno je najpoznatiji zagovornik ljubavi ne samo u katoličkim državama, već u cijelom svijetu. O sv. Valentinu zna se jako malo iz povijesnih dokumenata, a priča o njemu i ljubavi spominje se u jednoj legendi. Ona kaže da je sv. Valentin bio veliki ljubitelj cvijeća, a posebno ruža te kada bi dočuo da se u njegovoj blizini netko zaručio on bi otišao do zaručnice i poklonio joj cvijeće te tom gestom zaželio sretno bračno zajedništvo.

Sv. Filomena

Osim sv. Valentina uz nakane ljubavi često se spominje velika svetica, sv. Filomena. Sveta Filomena svetica je o kojoj su mnogi sveci pričali. Ostavila je velik trag u svom životu dajući sve od sebe, pa i samu sebe za ljubav, za Boga. Već s 13 godina zavjetovala se Isusu na djevičanstvo i od tada je krenula njena muka, Rimljani su je godinama mučili, odbijala je brak s najstrožim Rimskim carem Dioklecijanom te je zbog toga bačena u tamnicu gdje je proživljavala stravična mučenja. Zbog tolike ljubavi danas joj se ljudi posebno utječu kada žele izmoliti blagoslovljen brak.

Sv. Josip i Djevica Marija

Uz ovih dvoje predivnih svetaca katolici se za nakane ljubavi također često utječu sv. Josipu i Blaženoj Djevici Mariji, koji su svoju ljubav okrunili brakom i jako dobro poznaju ljubav i svog Sina kod kojeg uvijek zagovaraju za nakane svoje djece.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja