Budi dio naše mreže

"Zapamtimo da nismo sami koliko god da nam se životne situacije činile teške. Imajmo pogled uskrsnuća, tj. pogled nade - uvijek se sjetimo da nakon svakog križa dolazi Uskrsnuće", poručuje fra Marin Berišić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

“Osudit će ga na smrt i predati poganima da ga izrugaju, izbičuju i razapnu, ali on će treći dan uskrsnuti.”

Što onda mi očekujemo da nam sve bude kao po špagi, da nas svi vole, da nas svi prihvaćaju. Nemojmo se prepustiti svijetu samo da bismo bili in, da bismo bili ljubljeni. Tko slijedi Krista mora prihvatiti križ – najveći izraz ljubavi.

Nemojmo se prepustiti svijetu samo da bismo bili in, da bismo bili ljubljeni.

I našega Spasitelja su izrugivali, bičevali, razapeli. Zašto toliko bježimo od patnje? Zašto nam je teško shvatiti da se upravo tu Krist objavljuje. Da je On uz nas baš kada nas svi odbace, kada nas izruguju, kada nas razapinju. Patnja nas uči da postanemo Božjim učenicima. Da bismo to naučili potrebno je dopustiti Isusu da nas uzme nasamo. Potrebno je ući u taj dubinski odnos s Kristom, gdje On daruje snagu da mognemo nastaviti dalje.

Ako prihvatimo našu slabost, Bog može pokazati svoju jakost.

Bijeg od patnje ne rješava patnju, samo ju povećava. U patnji je potrebno biti strpljiv i ponizan. Ako prihvatimo našu slabost, Bog može pokazati svoju jakost. Zapamtimo da nismo sami koliko god da nam se životne situacije činile teške. Imajmo pogled uskrsnuća, tj. pogled nade – uvijek se sjetimo da nakon svakog križa dolazi Uskrsnuće.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja