Budi dio naše mreže

Dvojica salezijanskih bogoslova Steve DeMaio i Steve Eguino, poznati kao The Bosco Boys, snimili su pjesmu kojom poručuju svima, posebno mladima, da mogu postati svetima.

/ dt

Osnovno poslanje (karizma) salezijanaca je kršćanski odgoj adolescenata i mladih, a ovi su se salezijanski bogoslovi posvetili hip-hopu kako bi širili Radosnu vijest. Obojica su strastveni ljubitelji glazbe i njome se služe kao sredstvom evangelizacije.

Videozapis pjesme “Tko kaže da ne možeš biti svet” koju je na svojoj Facebook stranici podijelila zagrebačka salezijanska Župa Duha Svetoga prikazuje ljude na ulicama New Yorka i poručuje da je svakodnevni život put k svetosti.

“Novi tjedan. Novi početak. Bog te ponovno zove. Bog te ponovno čeka. Tiho ti govori: ‘Pođi za mnom.’ Živi logiku evanđelja, ne logiku ovoga svijeta. Stavlja pred tebe lik Marije Magdalene koja je najbolji primjer kako Božja riječ mijenja, preobražava, čini nemoguće. Tiho ti govori: ‘Ja sam s tobom.’ Potom polaže svoje ruke na tebe, izlijeva svoga Duha da te vodi kroz današnji dan.

Tvoju naizgled običnu svakodnevicu preobražava u potpunosti. Dotiče ju nadnaravna ljubav koja je jača od svakog straha, od svake sumnje, od svake tjeskobe. Odjednom drugačije gledaš na ljude koje svakodnevno susrećeš, kuće pored kojih prolaziš, ceste kojima hodiš. Obojene su nebeskim blagoslovom jer ti je Bog promijenio naočale kojima gledaš. Vidiš potpuno novi spektar boja kojih prije nisi bio svjestan. Božji poziv odjekuje u tvome srcu. Poziv na svetost. Odazovi se i pođi za njim”, stoji u objavi župe Duha Svetoga na društvenim mrežama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja