Budi dio naše mreže

Tko je Ljubav?

Poznati 'Hvalospjev ljubavi' stalan je podsjetnik da je ljubav velikodušna, dobrostiva i strpljiva. Ona ne zavidi i pokazuje nam da budemo nježni jedni prema drugima. Međutim, ponekad čitajući ove stihove zaboravljamo što je ljubav? Tko je zapravo Ljubav?

/ at

Prenosimo s portala Aleteia nadopunjeno tumačenje svima poznatih stihova o velikodušnoj, dobrostivoj i strpljivoj ljubavi koja bi trebala biti uzor svima.

Jasno je da ovi stihovi podsjećaju kako moramo biti strpljivi i nježni. Govore nam neka budemo ponizni i neka ne zamjeramo jedni drugima, neka ne ustrajemo u onome što narušava odnose. Međutim, ponekad čitajući ove stihove zaboravljamo što je ljubav? Tko je zapravo Ljubav?

Naravno da ove stihove možemo primijeniti na čovjeka. Svakako bi nam trebali biti uzor. Međutim, ti uzoriti stihovi svoje utemeljenje oduvijek pronalaze u onome koji jest Ljubav.

Moramo ljubiti po uzoru na Njega, moramo težiti uvijek tome da budemo kao Krist. Ove stihove možemo čitati kao opisne stihove Božje osobnosti na koje se uvijek moramo ugledati jer Krist jest Ljubav:

Zaista, Bog je transcendentno, moćno, On jest znanje. Ali Bog je i osoba. Bog i čovjek nalaze se u osobnom susretu. I možda nekad pomislimo da je već i Bog ljut gledajući nas kako ponavljamo iznova grijehe. Ali ako zamišljamo ljutoga Boga, ne zamišljamo pravoga Boga, ako zamišljamo Boga koji je spreman odustati od nas, ne zamišljamo pravoga Boga. Bog jest Ljubav koja nikada ne odustaje niti od jednoga grešnika. Moramo osuditi i odustati od grijeha, ali ne od čovjeka koji opterećen svojom nesavršenošću griješi.

Moramo vjerovati osobi Krista da nas vodi putem Ljubavi prema savršenome i vječnome jer:

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja